Slider

Üdvözöljük Környén!

2851 – Környe, Alkotmány u. 2. | telefon: 34/573-100 | kapcsolat: info@kornye.hu

12. alkalommal tartott gálaműsort péntek este a környei X-Plor Táncegyüttes a Művelődési Házban, s a táncosok ezúttal sem bíztak semmit a véletlenre. Az előadók a stílusokat tükröző ruhában „robbantak”, vagy „suhantak” a színpadra, s a látványos hangulatelemek, a füst, s a színes, sejtelmes, olykor cikázó fényhatások sem hiányoztak.

Az együttes tagjait a tánc iránti szeretet hozta össze, és tartja együtt a mai napig. Jelenleg 38 fővel működik a csoport, tagjai között a 7 éves gyermek, s a 23 éves fiatal felnőtt is megtalálható. Bár a táncosok személye változik, hiszen folyamatosan nevelődik az újabb és újabb generáció, egyetlen „tagjuk”, a tánccsoport vezetője állandó: Eisenbart Elvira.

A 12. gálaműsor során számos koreográfiával bizonyították a fiatalok lelkesedésüket, kitartásukat, a tánc iránti szeretetüket, s a vendégek azt a „Búm-búm” című tánc-etűdöt is láthatták, amellyel a felnőtt korosztály tavaly ősszel a Ritmus csapatok országos bajnokságán negyedik helyezést ért el.

A repertoárban hastánc is szerepelt, miután Keszeg Katalin orientális táncoktató már harmadik éve kezd csoportot Környén. A hastáncosok „java” eddig leginkább az anyukák közül került ki, de idén nyárra már egy igen fiatal korosztály is fellépő számokkal mutatkozott be a Nemzetiségi és Sörfesztiválon.

A látványos, Lady GAGA mix-el záruló gálaműsor végére az együttes vezetője, Elvira egy meglepetést tartogatott. Szőke Daniellának és Rácz Arnoldnak, a két “legöregebb” tagnak egy-egy jubileumi medállal köszönte meg, hogy már tíz esztendeje kitartanak az X-PLOR és a tánc mellett.

Megosztás