Slider

Üdvözöljük Környén!

2851 – Környe, Alkotmány u. 2. | telefon: 34/573-100 | kapcsolat: info@kornye.hu

3faültetésNegyven platán és nyolc éger facsemetét ültettek el az önkormányzat munkatársa szerdán a környei tó partján. Az ötéves, jó három méter magas csemetéket a Környe-zetünk Jövőjéért Alapítvány vásárolta 650 ezer forint értékben, ezzel járult hozzá a tófarokban természetes módon kialakult égeres kiserdő pótlásához, s ahhoz, hogy a sétányt használókat pár év múlva napsütésben is kellemes árnyék várja.

A Környe-zetünk Jövőjéért Alapítvány az áprilisi Föld Napi ünnephez kapcsolódva már több alkalommal vásárolt facsemetéket, s szervezett fásítást, ezúttal az önkormányzat őszi faültetési programját támogatták meg a platán és éger csemeték megvásárlásával.

2faültetésHa sikeresen átvészelik a telet, akkor az öt esztendős, nagyjából három méter magas, konténeres platán csemeték jövőre már lombkoronát bontanak, az egészséges fejlődésük érdekében a gödörbe talajfertőtlenítő is került, hogy ne veszélyeztethesse a csimasz, azaz cserebogár pajor.

A platán csemeték a „kőgáttól” a tófarokig sorjáznak a sétány déli, délnyugati oldalán, így a gyors és erőteljes növekedésű, dús lombozatú díszfák néhány esztendő elteltével már hűsítő árnyékot nyújtanak a sétálóknak, kocogóknak a nyári hőségben.

10faültetésA faültetés során kiválóra vizsgázott az a lyukfúró adapter, melyet a közelmúltban vásárolt az önkormányzat a már meglévő traktorához, s amellyel pillanatok alatt készültek el a megfelelő méretű gödrök. A berendezés nem csupán a fásítási munkálatokat segíti, de kerítésépítésnél is hasznosítható lesz majd.

1faültetés4faültetés 5faültetés 6faültetés 7faültetés 8faültetés 9faültetés 12faültetés 13faültetés 14faültetés 15faültetés 16faültetés

 

Megosztás