Slider

Üdvözöljük Környén!

2851 – Környe, Alkotmány u. 2. | telefon: 34/573-100 | kapcsolat: info@kornye.hu

Szeptember 10-én jelentős burkolat-felújítási munkálatok kezdődnek az M1-es autópálya Biatorbágy és Tatabánya közötti szakaszán. A november elejéig tartó beruházás ideje alatt a 17. és 44. km szelvények között újítja fel az ÁAK Zrt. a külső sáv egyes szakaszait a pálya két oldalán. A terelések és sávszűkítések ellenére az autósok a munkálatok ideje alatt is irányonként két-két forgalmi sávot folyamatosan használhatnak majd.

Szombaton a forgalomterelés kiépítésével kezdődik meg az M1-es autópálya 17-44. km szelvénye közötti szakaszának burkolat-felújítási munkálata. Az ÁAK Zrt. kezelésében lévő útszakaszok közül az M1 autópálya ezen szakasza van jelenleg a legkritikusabb állapotban, ami a megnövekedett forgalomnak, ezen belül is a jelentős tranzit teherforgalomnak köszönhető.

Az Állami Autópálya Kezelő Zrt. a tereléssel és sávszűkítéssel járó munkálatait minden esetben igyekszik úgy szervezni, hogy a lehető legkisebb mértékben korlátozza a forgalmat. Ennek érdekében az M1 autópálya burkolat-felújítása során is ezeket a szempontokat érvényesíti. A legnagyobb fennakadást rendszerint a forgalomterelés kiépítése és elbontása fogja okozni, ezért ezeket minden esetben hétvégi időpontokra időzítik, amikor a legkisebb a forgalom. Emellett a munkavégzés időtartama alatt – az egyik pálya belső fogalmi sávjának átterelésével és a másik pályán a forgalmi sávok elhúzásával – mindkét irány számára két-két sávon lehet majd közlekedni, természetesen sebességkorlátozás mellett.

Az ÁAK kéri az arra közlekedőket, hogy fokozott figyelemmel, a sebességkorlátozások betartásával közelítsék meg a munkavégzés helyszínét, hiszen a különböző szakaszoknál más-más forgalmi sávban várható a terelés, valamint fokozottan óvják az ott dolgozók testi épségét.

Megosztás