Slider

Üdvözöljük Környén!

2851 – Környe, Alkotmány u. 2. | telefon: 34/573-100 | kapcsolat: info@kornye.hu

6parókiaA Dózsa György utcában élők és közlekedők szinte lépésről lépésre követhetik, hogy a szorgos kezeknek köszönhetően miként csinosodik folyamatosan a református templom és a parókia, valamint annak környezete.

A kert rendbetételét követte a templom ablakainak cseréjére, a templom bejárati ajtajának új faborítása, ereszcsatorna készíttetése, a gyülekezeti terem és a lelkészi hivatal felújítása, a fűtésrendszer korszerűsítése és a veszélyessé vált kémény átrakása. Június közepén az önkormányzat 3 millió forintos támogatásából ismét munkálatok kezdődtek, s mivel az „élő erőt” a gyülekezeti tagok biztosították, a tervezettnél több felújítás fért bele a költségvetésbe – tudtuk meg Nagy Péter tiszteletestől.

Az eltelt hónapokban a parókián megújult a konyha, a folyosó, a fürdőszoba, ez utóbbi ablakait, a terasz és a bejárati ajtót, valamint a víz- és a villanyvezetékeket is kicserélték, megnövelték a konyha alapterületét és a három szobába új laminált padló került. Régóta húzódott, s most realizálódott a gázkazán vásárlás, az új kondenzációs készülék az alagsorba került, s új kéményrendszert is kialakítottak.

A régi palatető helyén is új cserép látható. A szarufák és a héjazat cseréjéhez az Emberi Erőforrások Minisztériumától 2,2 milliót támogatást nyertek el, a Tatai Református Egyházmegyétől 400 ezer forint érkezett és további 100 ezer adományokból, nem szólva a szakember felajánlásáról, aki a második kémény újrarakását díjtalanul végezte el.

A rekonstrukciós folyamat nagyon szépen halad, ám – mint a tiszteletes elmondta – továbbra sem lehet hátradőlni. Még várat magára a parókia három szobájának rendbetétele, s reméli, hogy a templom tetőcseréjéhez is sikerül pályázati forrást találni. Ezek mellett – de még inkább előtt – igen égető gond a kerítés, amely amúgy is nagyon rossz állapotban volt, az elmúlt tél pedig még tovább tépázta. Felújítani már nem lehet, ezért újat kell majd készíttetni.

Nagy Péter bízik abban, hogy a református vagy más felekezetű, esetleg felekezethez nem tartozó olvasók, akik fontosnak tartják és szívügyüknek érzik a célkitűzések megvalósulását, lehetőségeikhez mérten további adományaikkal támogatják azt.

Az adományokat személyesen a Lelkészi Hivatalban várják, banki átutalással a Környei Református Missziói Egyház 11740061-20024839-es számlaszámán. A közleményben kérik feltüntetni: adomány felújításra.

5parókia4parókia6parókia

Megosztás