Slider

Üdvözöljük Környén!

2851 – Környe, Alkotmány u. 2. | telefon: 34/573-100 | kapcsolat: info@kornye.hu

Környén is éreztük azt a Richter-skála szerinti 4.8-as magnitúdójú földrengést, amely szombaton 18:41 perckor következett be Oroszlány mellett. Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság honlapján a rengés epicentrumának a Kecskédet és Oroszlányt jelölték meg, a mélységet pedig 8,3 kilométernek. A rendkívüli esemény 38 másodpercig tartott, s Környén is éreztette hatását, nem kis riadalmat okozva. Az eddigi információk szerint községünkben – az ijedtségen kívül – nem okozott kárt a szombat esti földrengés.

A MTA Szeizmológiai Intézete szerint 1985 óta nem volt ilyen erejű földrengés Magyarországon. A rendelkezésre álló adatok szerint Magyarországon 1763-ban, Komáromban mérték a legnagyobb földrengést, annak magnitúdója körülbelül 6,3 volt. A legutóbbi nagyobb, károkat is okozó földrengés 25 éve, 1985. augusztus 15-én a Veszprém megyei Berhidán volt, a Richter-skála szerinti 5-ös erősségű.

Magyarország nem tartozik a kiemelkedően földrengésveszélyes területek közé, ennek ellenére erős rengések időnként előfordulnak.

Megosztás