Slider

Üdvözöljük Környén!

2851 – Környe, Alkotmány u. 2. | telefon: 34/573-100 | kapcsolat: info@kornye.hu

16földnapjaHagyományosan a legkisebbek köszöntötték ünnepi műsorral a Föld Napját április 22-én a környei Művelődési Házban. Az önkormányzat közmunkásai a községbe bevezető utak mentén már két hete összegyűjtötték a hulladékot, majdnem száz zsákot töltöttek meg a szeméttel.

Két konténernyi, közel száz zsák szemetet gyűjtöttek össze Környe bevezető útjai mentén az eltelt időszakban az önkormányzat közmunkásai, a lakók saját portájuk, a horgászok a tó, a kis vackorosok pedig az óvoda körül szorgoskodtak, így hétfő délután méltón köszönhette a falu a Föld Napját.

A Művelődési Házban hagyományosan a gyerekeké volt a főszerep, a nagycsoportos óvodások, s az általános iskola 1.b osztálya mutatta be ünnepi műsorát. 1földnapjaA megjelenteket Pákozdi Ferenc alpolgármester, a Környe-zetünk Jövőjéért Alapítvány elnöke köszöntötte, kiemelve, hogy Környén már 22 éve hívják fel a figyelmet ezen a napon is a környezet védelmére. Tennivaló akad bőven, ezt jelzik azok az akciók is, melyeket ilyentájt szerveznek. A jövő generációk iránti felelősség napjainkban a világ sok országában kerül előtérbe, ami azt mutatja, hogy a környezetünk állapotáért, a Föld jövőjéért felelősséget érzők kritikus tömege előbb-utóbb elég lesz a sürgető változások keresztül viteléhez – fogalmazott az elnök.

2földnapjaAz óvodások nem csak tavaszi dalokkal, versekkel, tánccal készültek, hanem rajzokkal is, melyekkel a természet, az állatok sokszínűségét, szeretetét fogalmazták meg, műsoruk végén pedig Jókai Mórt idézve azt kérték: Ültess fát! Hogyha mást nem, lombot ád. Árnyékában megpihenhetsz, gondot ő visel reád. Jó tavasszal nyit virágot, messze érzed illatát. Kis madárka száll reája, ingyen hallgathatod szavát. Ültess fát!

19földnapjaGondek Katalin első osztályos diákjai már hetek óta egy nyúlcsaládról szóló folytatásos regény segítségével mélyednek el az olvasásban, így erre az alkalomra maguk váltak a mese főszereplőivé, mégpedig olyannyira, hogy a jelenetek szövegeit is ők fogalmazták meg. A kellékek természetesen újrahasznosított papírból készültek, így vált a pizzás doboz például fűvé, amiből a kis nyuszik mindaddig vidáman csipegettek, míg ki nem derült, hogy szennyezett. Rágó ragadt a bundájukba, üvegszilánk sértette fel a mancsukat, s végül kórusban harsogták: mindannyiunk életét tönkreteszi a környezetszennyezés!

A gyerekek műsora után Pákozdi Ferenc az alapítvány 25-25 ezer forintos támogatását nyújtotta át az óvoda és az iskola vezetőjének. Az is bejelentette, hogy a tó és környezete élővilágát bemutató tájékoztató táblák elkészíttetéséhez 400 ezer forinttal járulnak hozzá, s hogy a jövő héten szombaton az Öreghegyi szőlők alatt kialakítandó pihenőparkban faültetésre várnak mindenkit. Az elnök Horn Józsefnének és Dr. Perneczky Ivánnak is köszönetét fejezte ki, amiért évtizedek óta folyamatosan, önzetlenül segítik az alapítvány munkáját.

 3földnapja 4földnapja 5földnapja 6földnapja 7földnapja 8földnapja 9földnapja 10földnapja 11földnapja 12földnapja 13földnapja 14földnapja 15földnapja 17földnapja 18földnapja 20földnapja 21földnapja 22földnapja 23földnapja 24földnapja 25földnapja 26földnapja 27földnapja 28földnapja 29földnapja 30földnapja 31földnapja 32földnapja 33földnapja  34földnapja39földnapja36földnapja

 

 

Megosztás