Slider

Üdvözöljük Környén!

2851 – Környe, Alkotmány u. 2. | telefon: 34/573-100 | kapcsolat: info@kornye.hu

Több mint 24 ezer Euro értékben vásárolt fogorvosi kezelőegységet a Becton Dickinson Hungary Kft. adónövekményéből a társasággal kötött együttműködési megállapodás keretében a környei önkormányzat a Wiszt Dent Kft. számára. A fogorvosi rendelőintézetben ezzel a korábbi, 15 esztendős kezelőegység cseréje vált lehetővé.

Környe fejlett egészségügyi ellátásához hozzátartozik a fogászati alapellátás is, a Wiszt Dent Kft. rendelőjében az éves betegforgalom majdnem eléri a 4 500 főt. A 15 évvel ezelőtt vásárolt fogászati kezelőegység felett alaposan eljárt az idő, s mivel a Becton Dickinson Hungary Kft. orvostechnológiai vállalat is egy egészségesebb világért dolgozik, kézenfekvő volt, hogy a környei önkormányzattal kötött megállapodása alapján az adónövekményét is az egészségügy területére fordítsák.

(Az amerikai BD Medical-Pharmaceutical Systems üzemét 2010 áprilisában adták át, a Tatabánya-Környe Ipari Park környei területén 100 millió eurós beruházással épült gyárat 2014-ben további hárommilliárd forint ráfordításával bővítették, jelenleg kb. 900 főt foglalkoztat. A gyár alaptevékenysége üvegfecskendők és műanyag orvosi segédeszközök gyártása és összeszerelése a legnagyobb, világhírű gyógyszeripari cégek számára. A tevékenység 2017-ben kibővült biológiai reagensek gyártásával, melyek kutatás-fejlesztési céllal készülnek.) 

A több mint 24 ezer Euro értékű, a kívánt felszereltséggel gyártott és összeállított kezelőegységet december 22-én üzemelték be a fogorvosi rendelőben. A fogorvosi kezelőegység padlóra szerelt, a köpőcsésze a székkel együtt mozog. Az egységkészülék fejlesztésénél hatalmas hangsúlyt helyeztek a fogászati munka során felmerülő fokozott higiénés követelményekre. Az egyszerű tisztíthatóság, kezelhetőség, fertőtleníthetőség és a sima, varrásmentes svájci kárpit biztosítják a fertőzés lehetőségének megelőzését. Az orvosi asztal nagy rakodófelülettel rendelkezik, a 6 kézidarabnak kialakított hely számos variációs lehetőséget ad, amely a kezelés közben a maximális komfortot biztosítja. A fóliás billentyűsor LCD kijelzővel és röntgenkép nézővel szolgál a kézidarabok funkcióinak vezérléséhez. A kezelőszék az orvosi  és az asszisztensi asztalról is vezérelhető. Az asszisztensi oldal fóliás billentyű soráról lehet vezérelni a kezelőszéket, a tálöblítést, a pohártöltést és adott esetben a fertőtlenítő rendszert.

A Wiszt Dent Kft. 2016-ban nyerte el Környén a Közegészségügyi Díjat. A vállalkozás 1993-ban egyéni vállalkozásként indult a fogtechnika területén. Az évek során sikerrel bővítették, fejlesztették, 2003-ban Kft-vé alakult át és tevékenysége 2004-től fogászattal is bővült. A társaság munkatársai számára fontos a betegek bizalmának erősítése, valamint az is, hogy kialakuljon bennük a rendszeres fogpótlások és a dentálhigiéne iránti igény is. Fő feladatuknak a lakossági szűrővizsgálatokat, a fogmegtartó kezeléseket, a foghiányok pótlását, a fogkozmetikai kezeléseket tartják. Rendelőjükben szájüregen belüli és panoráma röntgenre is van lehetőség. A rendelőhöz saját fogtechnikai laboratórium tartozik, amely biztosítja a fogorvos és a fogtechnikus szoros együttműködését.

 

Megosztás