Slider

Üdvözöljük Környén!

2851 – Környe, Alkotmány u. 2. | telefon: 34/573-100 | kapcsolat: info@kornye.hu

őszi-találkNem először találkoztak pénteken az Idősek Klubjának környei és vértessomlói tagjai, hiszen a közös, tartalmas összejöveteleik már szép múltra tekintenek vissza. Ezúttal a somlói Művelődési Házban gyülekeztek, bár az egyre zuhogó esőben a tervezettnél kicsivel kevesebben érkeztek.

A klub kollektívája és a házigazdák igazi családias hangulatot varázsoltak a szépen megterített asztalokkal, ízletes vendéglátással, s egyáltalán nem utolsó sorban a színes, szívből jövő műsorral.

őszi-találk_07Az „ezüsthajú, aranyszívű” vendégeket elsőként Halász-Becker Anita szolgálatvezető köszöntötte, kiemelve, hogy követőiknek figyelniük kell a szép korúakra, hiszen ők azok, akik végigélve egy örömökben és küzdelmekben teli életet, az időskor bölcsességével már tudják, mi az a jó, amit át kell adni, s mi az a rossz, amit el kell kerülni.

Nekünk, ma még aktívan dolgozóknak az a feladatunk, hogy olyan életkörülményeket biztosítsunk az Önök számára, amely lehetővé teszi a derűs életet, hogy a család gondoskodása mellett a megérdemelt pihenés éveiben megkapják mindazt, amely megszépítheti, teljesebbé teheti mindennapjaikat – fogalmazott azon rendezvény kezdetén, amely valóban a megszépítés jegyében telt.

őszi-találk_02Koller Viola szociális gondozó egy idős hölgy eszmefuttatását osztotta meg a jelenlévőkkel. A hölgy, aki az időskorra ajándékként tekint, így írt annak szépségeiről: táncolok magammal, fantasztikus zenéket hallgatok, s ha megérint az elvesztett szerelem búja – mit tegyek – hát sírok. Ki fogok menni a partra fürdőruhában, ha akarok… a szánakozó tekintetű fiatalok csodálkozására… ők is megöregszenek majd. A sors kegyes volt velem, megadta, hogy ősz hajszálaim legyenek, hogy a fiatalságom mosolya a mély ráncaimban örökre az arcomon éljen. Hány, meg hány ember nem nevetett soha, hányan mentek el azelőtt, hogy megőszülhettek volna…

őszi-találk_05A vendéglátó település gazdag sváb örökségéből a dalkör és a tánccsoport adott vérpezsdítő ízelítőt, igazolva, – ahogy később Mecsei Ilona, a Tatabányai Járási Egyesített Szociális Intézmények igazgatója fogalmazott – hogy a faluban nem csak mondják, hogy őrzik a hagyományokat, hanem úgy is tesznek. S hogy nincs is annál nagyobb öröm, amikor az anya a fiával táncol…

A rendezvényen Vértessomló legidősebb lakóját, a 94 esztendős Smuck Jakabnét is köszöntötték, aki egykoron a szociális tevékenység megkezdésekor elsőként jelentkezett a feladat ellátására.

őszi-találk_27Krüpl Vilmos alpolgármester Irma nénihez szólva nem titkolta: nem szereti az „idős” kifejezést, hiszen a kornak csak egy mércéje az évek múlásának számolása, ám legalább ugyanannyira fontos, hogy az ember az utat milyen lelkülettel teszi meg. „Kedves Irma néni. Mondhatjuk azt, hogy Ön itt a legnagyobb tudással, élettapasztalattal rendelkezik közöttünk. Kívánom Önnek, hogy ezt a rengeteg tudást és tapasztalatot továbbra is át tudja adni a környezetének és még nagyon-nagyon sokáig éljen boldogan!” – fogalmazott, s köszönetét fejezte ki mindazok számára, akik segítik a szép korúakat, megkönnyítik napjaikat.

őszi-találk_33Az őszi találkozót színesítették a várgesztesi Talabér Angelika alkotásai is, festményeiből előző nap nyílt kiállítás a vértessomlói Művelődési Házban. Az alkotónak – saját elmondása szerint – nem kenyere a szép beszéd, ezért megzenésített versekkel, dalokkal, gitármuzsikájával „mondta el” mindazt, melyekről a vásznakra vitt színek, tájak, formák is meséltek.

őszi-találk_42A környei Nő Klub tagjai is már jól ismert vendégként, s természetesen nem üres kézzel érkeztek somlóra. Vitték magukkal a szemnek kedves kézműves tárgyaikat, díszeiket, azokkal is jelezve, hogy a kreativitás és értékteremtés nem korhoz kötött…

őszi-találk_03 őszi-találk_06 őszi-találk_07 őszi-találk_08 őszi-találk_09 őszi-találk_10 őszi-találk_15 őszi-találk_18 őszi-találk_20 őszi-találk_21 őszi-találk_26 őszi-találk_30 őszi-találk_35 őszi-találk_36 őszi-találk_37 őszi-találk_38 őszi-találk_39 őszi-találk_40 őszi-találk_51

 

Megosztás