Slider

Üdvözöljük Környén!

2851 – Környe, Alkotmány u. 2. | telefon: 34/573-100 | kapcsolat: info@kornye.hu

vackor-gálaGombostűt sem lehetett volna leejteni péntek délután a Művelődési Házban, ahol a Vackor Óvoda és Bölcsőde a már hagyományos gálaműsora várta a szülőket, nagyszülőket, rokonokat, barátokat, ismerősöket. A környei óvodát 2003 novemberében nevezték el Kormos István verses meséjének főhőséről, a piszén pisze kölyökmackóról.

Azóta vált hagyománnyá, hogy ebben az időszakban ünnepelnek, bemutatkoznak az apróságok, s bájos műsorral szórakoztatják vendégeiket.

vackor-gála_02Nagyon kedves nekünk ez a név és természetesen a gyönyörű óvodánk, bölcsődénk, ahol élhetjük a mindennapjainkat. Minden tárgyi feltétel rendelkezésünkre áll ahhoz, hogy tartalmas bölcsődei, óvodai életet biztosítsunk a környei gyerekeknek, amikért köszönet illeti Környe község képviselő-testületét – fogalmazott a gála kezdetén Nikáné Vadász Erzsébet intézményvezető, aki a Környe Óvodás Gyermekeiért Alapítvány, valamint mindazok számára is köszönetét fejezte ki, akik az alapítvány részére ajánlották fel 2014. évi személyi jövedelemadójuk 1%-át, melyből 481 ezer forint érkezett a számlájukra. De mindezek mellett Környének vannak olyan jótékonysági rendezvényei is, melyek bevételeiből szintén részesül az óvoda – hangzott el a rövid köszöntőben, majd máris kezdődött a fergeteges gála, ízelítőt adva az óvodában folyó színes és sokrétű óvodapedagógiai munkából.

vackor-gála_03A Katica csoport stílszerűen katicás dalokkal és katicás táncokkal érkezett, a Nyuszik viszont ez alkalomra hupikék törpikékké változtak át. A Ficánkások zenés, mesés, táncos előadása az őszt idézte, a Süniket pedig az óvoda madárbarát címe ihlette meg: úgy ropták sárgalábú cinegeként, hogy az egyre gyorsuló, már-már követhetetlen tempót diktáló nótát és táncot szűnni nem akaró vastaps követte. A Csiga csoport madárijesztő produkcióval készült, amely egyáltalán nem bizonyult ijesztőnek, s a Napocskások is kalapban érkeztek, de ők country tánccal kedveskedtek a vendégeknek.

vackor-gála_137A vérpezsdítő előadások után picit megszeppentek a gyerkőcök, amikor elsötétült a színpad, hiszen következett az óvodapedagógusok meglepetés produkciója, melynek első másodperceiben egy kislány így suttogott: szellemek… De nem, nem szellemidézésre készültek a hölgyek, csupán a Paradicsomot hódították meg Vangelis méltán népszerű és közismert zenéjére.

Míg az anyukák, apukák, nagyszülők számára az apróságok még sokáig emlegetett bájos produkciói, a szereplők részére a legnagyobb örömet ezúttal is az a hatalmas csoki torta jelentette, melyből minden gyermeknek jutott egy-egy szelet a gála zárásaként.

Megosztás