Slider

Üdvözöljük Környén!

2851 – Környe, Alkotmány u. 2. | telefon: 34/573-100 | kapcsolat: info@kornye.hu

Létünk alapja az élővilág változatosságának megőrzése – erre figyelmeztet az idei Föld napja felhívása, hiszen évente több mint 15 milliárd fával csökken a Föld erdőállománya. Egy 2016-ban indult világkampány célja, hogy 2020-ra, az 50. Föld napjára 7,8 milliárd fát ültessünk el világszerte, mert addigra legalább annyian élünk a Földön – hangzott el Pekár Zita intézményvezetőtől a Vackor Óvoda és Bölcsőde április 16-ai, a Föld napja alkalmából rendezett program kezdetén.

Az intézmény ezúttal szakított a korábbi évek hagyományával és a tavaszi virágzásban pompázó fákkal övezett udvaron, szikrázó napsütésben gyülekeztek az apróságok és szüleik, így vált igazán családiassá az ünnep.

Ültess fát! Hogyha mást nem, lombot ád. Árnyékában megpihenhetsz, gondot ő visel reád. Jó tavasszal nyit virágot, messze érzed illatát. Kis madárka száll reája, ingyen hallgathatod szavát. Ültess fát! – szavalták a Csiga csoport gyerkőcei, s percekkel később a felnőttek meg is valósították Jókai Mór sorait. A Vackor elnevezéshez méltón apukák Pákozdi Ferenc alpolgármester segítségével két vadkörtefát ültettek el az udvaron, a gyerekek pedig a csoportok ágyásaiba azokat az egynyári virágokat, melyeket valamennyien otthonról hoztak. Az biztos, hogy a kezdeményezés is gyökeret ereszt az óvoda programjainak sorában, hiszen a gyerekek, anyukák, apukák reakciói mind arról szóltak, hogy igen, jövőre is szeretnénk itt lenni, közösen tenni a természet sokféleségének megőrzéséért. Azt pedig, hogy a program mennyire befolyásolhatja a kicsik környezettudatos szemléletének formálását, egy kislány igazolta, aki így fordult édesanyjához: ugye otthon is ültetünk majd virágokat?

Megosztás