Slider

Üdvözöljük Környén!

2851 – Környe, Alkotmány u. 2. | telefon: 34/573-100 | kapcsolat: info@kornye.hu

Bő másfél órán keresztül sorjáztak a maskarás diákok szombat délután az iskola tornatermében a szülők és a zsűri előtt, s az ítészek ezúttal sem voltak könnyű helyzetben, legfőképpen azért sem, mert az egyéni jelmezesek java megilletődötten viharzott el az asztaluk előtt. A farsangi felvonulásra 64 nevezés érkezett, köztük számos csoportos, azaz, szinte majdnem minden diák maskarába bújt, hogy elűzze a telet. Erre, mármint a napsütés megérkezésére egy angyalka egyébként ígéretet is tett, így ha hihetünk a szavának, akkor hamarosan véget ér a fogvacogtató hideg. A gyerekek egyébként valóban igen színes maskarás kavalkádot varázsoltak a tornaterembe, érkezett varázsló, kommandós, csontváz, falábú kalóz, mobiltelefon, vattacukor, Hamupipőke, focista, szellem, ördög, nyuszika, apáca, s a vendégek ezúttal sem szenvedtek hiányt tündérben és királylányban, királyfiban viszont annál inkább: csak egyetlenegy lépdelt át a termen, így neki minden ujjára több szépség is jutott.

A felvonulás során talán nem is akadt olyan mese-, vagy filmhős, erdei, s háziállat, ami ne elevenedett volna meg, sőt, az egyik csoportos produkciónak köszönhetően kisebb világkörüli utat is tehettek a vendégek, míg egy másik retro időutazásra, s limbózni csalogatta a szülőket, nagyszülőket, barátokat.

A zsűri ezúttal az alsós és felsős produkciókat külön értékelte. A kicsik egyéni jelmezesei között a Vattacukrot sorolta a legelső helyre, második lett a Sziklamászó pingvin, s harmadik az Apáca. A csoportok közül a Madagaszkár végzett az élen, az Állatok és emberek produkciót a második, míg a Táncoló focistákat és pom-pom lányokat a harmadik helyre szorítva.

Mivel a felsősöknél egyetlen egyéni nevezés érkezett, Spongyabob vita nélkül szerezte meg az elsőséget. A csoportok között a Turisták léphettek a képzeletbeli dobogó legfelső fokára, második lett a Retro, s harmadik a Parti rock produkció. A közönségdíjat a Zumbázó manók nyerték el. A díjazottak hagyományosan egy-egy finom tortát falatozhattak be a díjátadás után, s az első helyezettek mozijegyet is nyertek, de természetesen valamennyi gyerkőcnek jutott az ízletes falatokból.

A farsangi mulatság ezúttal is közös játékkal, s discóval zárult, s a szervező diákönkormányzat a vidám hangulat mellett elégedetten konstatálhatta, hogy a rendezvény 150 ezer forintos bevétellel gyarapította a kasszájukat. Az összeget hagyományosan a gyerekek jutalmazására, s különböző kirándulásokra, versenyeken való részvételre fordítják.

Megosztás