Slider

Üdvözöljük Környén!

2851 – Környe, Alkotmány u. 2. | telefon: 34/573-100 | kapcsolat: info@kornye.hu

KÖNYVBEMUTATÓ a Községi Könyvtárban. Szeretném felhívni a figyelmet a sokunk által jól ismert, községünkben élő dr. Riezing Norbert ornitológus – botanikus könyvére melynek címe: „Famatuzsálemek a Vértes északi előterében”. A nagyméretű fákat már ősidők óta csodálja az ember. Régen istenként vagy szentként tekintettek rájuk, áldozatokat mutattak be előttük. Gyakran váltak a közösségi élet központi részévé. Mesék, mondák történetek fűződtek hozzájuk. A hatalmas fákat ma is megcsodáljuk, sokan zarándokolnak el megnézni őket. De nemcsak esztétikai jelentőségük van! Napjaink kutatásai alapján igen jelentős szerepet töltenek be az erdei ökoszisztémában illetve segítenek megérteni bizonyos természeti folyamatokat.

Vajon mit tudhatunk meg róluk, miről mesélnek nekünk? Hogyan lehet felmérni őket? Hány évesek lehetnek? Milyen rendszer szerint fordulnak elő? Hogyan lehet otthonról megtervezni még ismeretlen famatuzsálemek megtalálását? Hogyan válnak történelmünk részévé? Hogyan segíthetik az erdőgazdálkodást? Mi a jelentőségük az ökoszisztémában? Mi veszélyezteti fennmaradásukat? A könyv egy térség famatuzsálemeinek a vizsgálatán keresztül próbál meg válaszolni a kérdésekre.

A bemutató és beszélgetés ideje: 2019. február 20. (szerda) 17:00 óra

Helye:                       Művelődési Ház Környe

Szeretettel várom Önöket a bemutatóra és beszélgetésre!

Hajmáné Kalocsai Éva Községi Könyvtár könyvtárosa

A rendezvény GDPR tájékoztatója itt tekinthető meg: http://kornye.hu/esemenyek/famatuzsalemek-a-vertes-eszaki-elotereben/?occurrence=2019-02-20

Megosztás