Slider

Üdvözöljük Környén!

2851 – Környe, Alkotmány u. 2. | telefon: 34/573-100 | kapcsolat: info@kornye.hu

4kézműves-tagyosTöbb mint harminc felnőtt és gyermek kézműveskedett, készült a szeretet ünnepére szombaton a Tagyoson található Vitéz Dinnyés Zsigmond Református Konferenciatelepen. Nagy Péter tiszteletes új kezdeményezésként, első alkalommal hívta kézműves foglalkozásra a Környe-Oroszlányi Református Missziói Társegyházközség hittanos diákjait, gyülekezeti tagjait.

6kézműves-tagyosAz oroszlányi, környei gyerekekre nem akármilyen, egyszerű, mégis varázslatos technikák vártak: illatpárnát, képeslapot, csengettyűt készíthettek, fakanálból angyalt, s száraztésztából különböző figurákat, például csillag alakú karácsonyfadíszt. A gyerkőcök amint elkészültek egyik művükkel, máris jöhetett a következő „állomás”, s egy újabb kézműves technika, újabb „varázslat”.

3kézműves-tagyosA gyülekezet hölgy tagjai ízletes süteményeket is sütöttek és teát főztek arra az esetre, ha megéheznének, megszomjaznának a fiúk, lányok, így a kézműveskedés mellett természetesen a „nassolás” sem maradt el. Láthatóan nemcsak a díszek, ajándékok, de a közösen eltöltött órák is belopták magukat a résztvevők szívébe, így Nagy Péter tiszteletes már most ígéretet tett: tavasszal lesz folytatás, akkor a Húsvéti készülődés jegyében alkothatnak majd a környei és oroszlányi fiatalok, felnőttek.

1kézműves-tagyos8kézműves-tagyos 2kézműves-tagyos 5kézműves-tagyos 7kézműves-tagyos

Megosztás