Slider

Üdvözöljük Környén!

2851 – Környe, Alkotmány u. 2. | telefon: 34/573-100 | kapcsolat: info@kornye.hu

Kicsit fáradtan és lámpalázasan indultak szombaton a kora reggeli órákban a környei mazsorett csoport tagjai az első, igazi megmérettetésükre, ahonnan már boldog, felszabadult mosollyal, s nem mellékesen egy ezüstösen csillogó kupával érkezhettek haza.

Kitartóan és elszántan készült Laczóné Friedrich Rita a fiatal mazsorettekkel hetek óta a Pest Megyei Sporttwirling és Majorette Szövetség által szervezett XII. Közép-Magyarországi Twirling és Majorette versenyére, amit szombaton rendeztek meg Gyálon.

Az ifjú hölgyek és vezetőjük úgy vélte, a mögöttük álló rengeteg gyakorlás után elérkezett az ideje, hogy komolyabban is megmérettessék magukat, vajon mennyire állnak készen a nehezebb koreográfiák színvonalas előadására. A nemes, no meg látványos versenyen 12 mazsorett csoport különböző, mini,cadett, junior és senior korosztályban képviseltette magát. A nevezők kategóriát is választhattak a fúvószene, kiscsapat-nagycsapat, showtánc, bot-pompom besorolások közül, illetve egyénileg is színre léphettek. A környeiek a nagycsapat tradicionális fúvószene kategóriában versenyzők között mutatkoztak be legújabb számukkal, ami sikeres választásnak bizonyult, hiszen a négytagú zsűri és a pontozóbíró véleménye alapján cadett korcsoportban a dobogó második fokára állhattak az eredményhirdetéskor, s Miss mazsorett soló kategóriában cadett korcsoportban Szendi Alina 16 versenyző között a 7. helyet szerezte meg.

Laczóné Friedrich Rita tehát joggal büszke az elért helyezés, s egyáltalán nem utolsó sorban a kitartó munkájuk miatt a lányokra, akik legközelebb a János Vitéz helytörténeti kulturális és művészeti napok keretében rendezett mazsorett gálán forgatják a botokat Ráckevén.

Megosztás