Slider

Üdvözöljük Környén!

2851 – Környe, Alkotmány u. 2. | telefon: 34/573-100 | kapcsolat: info@kornye.hu

29gyümölcsTöbb mint tíz esztendeje „kopogtat” be az egészségnevelési hónapban, azaz november napjainak egyikén a Vöröskereszt környei szervezetének képviselője a Vackor Óvodába ízletes gyümölcsökkel ajándékozva meg a kicsiket. Andor Ildikó titkár ezúttal kedden érkezett az intézménybe, a gyerekek pedig szerdán „fel is dolgozták” és el is fogyasztották az egészséges finomságokat.

1gyümölcsEz ananász, ez mangó, ez kivi, ez banán, ez kókusz, ez mandarin, ez narancs – így sorolta egy igen jól tájékozott nagyobbacska fiú annak a doboznak a tartalmát, amellyel a Vöröskereszt környei szervezete ajándékozott meg minden csoportot az óvodában az egészségnevelési hónap jegyében. Az idősebb gyerekek többsége szinte valamennyi gyümölcsöt felismerte, csupán a jordániai szilva okozott fejtörést, azt viszont nagyon valószínű, hogy még a felnőttek sem igen tudnák beazonosítani. A kókuszdióról ugyanakkor pontosan tudta egy kislány, hogy azt meg kell fúrni és kókusztej is található benne.

2gyümölcsA nagyobb gyerekek gondos kézmosás után gyümölcssalátát készítettek: voltak, akik köténykében szorgoskodtak, s akadtak, akik szinte mérnöki precizitással aprították élvezettel a gyümölcsöket az ínycsiklandó illatok között.

A legkisebbeknek és a bölcsődéseknek természetesen az óvodapedagógusok hámozták, szeletelték, tálalták az ajándékot, amelyek közül náluk a banán aratta a legnagyobb sikert és nyerte el a legtöbb „hmm finommm” jelzőt.

27gyümölcs 28gyümölcs 29gyümölcs 3gyümölcs 4gyümölcs 5gyümölcs 6gyümölcs 7gyümölcs 8gyümölcs 9gyümölcs 10gyümölcs 11gyümölcs 12gyümölcs 13gyümölcs 14gyümölcs 15gyümölcs 16gyümölcs 17gyümölcs 18gyümölcs 19gyümölcs 20gyümölcs 21gyümölcs 22gyümölcs 23gyümölcs 24gyümölcs 26gyümölcs

 

Megosztás