Slider

Üdvözöljük Környén!

2851 – Környe, Alkotmány u. 2. | telefon: 34/573-100 | kapcsolat: info@kornye.hu

10pednapÉvek óta hagyomány Környén, hogy Pedagógusnap alkalmából az önkormányzat a szülői szervezetekkel közösen köszönti a Vackor Óvoda és a Kisfaludy Mihály Általános Iskola kollektíváját, nyugalmazott és technikai munkatársait, s mindenkit, aki a községben részt vesz az oktató, nevelő munkában. Így történt ez szerda délután is, amikor a Közösségi és Tájházba első alkalommal érkeztek a kömlődi Perczel Mór Általános Iskola pedagógusai is, miután tavaly májusban a község képviselő-testülete úgy határozott, hogy Környével kíván közös iskolafenntartó társulást alakítani.

Tehát idén már a kömlődi kollégákkal is kibővült a környeiek hagyományos ünnepsége résztvevőinek száma, akiket elsőként a 2.a osztályos gyerkőcök Csóra Jánosné felkészítésében csengettyűszóval, majd óvodások, iskolások köszöntöttek versekkel, szívhez szóló gondolatokkal: …hálás szavakkal beszélünk róluk, kik értelmet nyitogatnak és vállalják azt, hogy népes családokat neveljenek. Mindig elölről kezdik. Mikor célhoz érnek, újból kell kezdeni, mert kirepül a repülni tudó fióka és jön helyette új, más. Tanítóink, tanáraink évről évre megújítják önmagukat, egyetlen tanítványukért is képesek mindent elölről kezdeni, határtalan türelemmel…

18pednapBeke László polgármester is a türelemért, helytállásért mondott köszönetet – maga is pedagógus lévén – kollégáinak, a mögöttük álló „kemény esztendőért”. A Vackor Óvoda kollektívájának azért, hogy jó ideje kitartóan és türelmesen várják az intézmény új épületének elkészültét, hiszen már elérték az engedélyezett 165 főt, azaz kinőtték a két épületet, de – ahogy elhangzott – ez az utolsó ilyen tanév. A Kisfaludy Mihály Általános Iskola munkatársainak azért fejezte ki köszönetét és háláját, mert a fenntartóváltással járó feladatokat úgy látták el és a többletterheket úgy viselték az eltelt időszakban, hogy a változást a gyerekek egyetlen pillanatig sem érezték meg.

Az óvodások, diákok, a polgármester elismerő gondolatai mellett az önkormányzat, a szülői munkaközösség az ünnepség résztvevőit az eltelt évekből, évtizedekből szemezgető slide- show-al és egy-egy szál rózsával is megajándékozta, majd következett a hagyományos kötetlen beszélgetés és a – szintén hagyományos – „csülkös vendéglátás”, amely ezúttal is Pákozdi Ferenc alpolgármester keze nyomát, ízesítését dicsérte.

1pednap 2pednap 4pednap 6pednap 8pednap 11pednap 12pednap 13pednap 14pednap 15pednap 16pednap 17pednap 19pednap 20pednap 22pednap 28pednap 30pednap 33pednap 38pednap 39pednap 42pednap 43pednap kömlődipedagógusok_04

 

 

Megosztás