Slider

Üdvözöljük Környén!

2851 – Környe, Alkotmány u. 2. | telefon: 34/573-100 | kapcsolat: info@kornye.hu

Évek óta stagnál a Vöröskereszt környei szervezetének létszáma, bár időnként előfordulnak távozók, szerencsére új belépők is érkeznek, így a 2018-as évet is 336 taggal zárták – hangzott el a szervezet február 25-ei közgyűlésén, ahol Andor Ildikó titkár név szerint köszöntötte az újakat: Bíróné Petti Katalint, Búza Ágnest, Gábor Zsuzsannát, Grellné Makuvek Rékát, Ráczné Török Tímeát és Vidáné Bukowski Juditot.

A titkár beszámolójából az is kiderült, hogy a mozgalmasság, a történések tekintetében is állandósult az aktivitás, a tavalyi év a korábbiakhoz hasonlóan igen mozgalmasan, eseménydúsan telt: márciusban évértékelő, májusban ünnepi taggyűlést tartottak, ahol köszöntötték a jubiláló véradókat. A donorok tavaly összesen öt alkalommal vehettek részt a községben véradáson, további három irányított véradás is volt, az év során összességében pontosan 227 önkéntes jelent meg a Vöröskereszt felhívására, köztük hat elsőalkalmas donor.

Az alapszervezet homokkép készítésével, gyöngyfűzéssel, kitűzők ragasztásával csatlakozott a gyermeknapi programokhoz, és a vitaminpótlás jegyében eperrel, cseresznyével ajándékozták meg a gyerkőcöket. A Szedd Magad akció keretében gyűjtött 20 kilónyi eper és 8 kiló cseresznye az utolsó darabig mind elfogyott – tette hozzá ezúttal is elégedett mosollyal a titkár.

A több mint száz önkéntes segítségének, szorgoskodásának köszönhetően az Idősek Napi programmal ismét felejthetetlen, szép élményeket szereztek a falu szép korú lakosai számára, az egészséges élet hónapja alkalmából az iskolai programokat színesítették, az óvodásokat gyümölcskosarakkal ajándékozták meg, decemberben pedig 100 karácsonyi csomagot készítettek nagycsaládosoknak, rászorulóknak.

A Művelődési Ház Advent-elő elnevezésű eseményén is részt vettek, s az intézménnyel, valamint a Német Nemzetiségi Önkormányzattal karöltve mézeskalács díszítésre invitálták a falu lakóit, akik – az óvodástól az idősebb korúig – valamennyien nagy örömmel vettek részt a programon. A település lakosaiért végzett példaértékű, áldozatos karitatív tevékenysége, valamint a falu gyermekeinek egészségmegőrzése és egészséges életmódra nevelése érdekében kifejtett erőfeszítéseinek elismeréseként a szervezet tavaly augusztusban az önkormányzattól a Közegészségügyi Díjat vehette át, a közgyűlésen Eisenbart Győzőné elnök büszkén emelte fel az oklevelet, melyet a tagság érdemelt ki.

A titkár beszámolója során név szerint is köszönetét fejezte ki valamennyi segítő, aktivista számára, akik nélkül nem lenne ilyen pezsgő a szervezet élete, nem lennének ilyen színesek a programjaik és sikeres a karitatív feladatellátásuk. Négy, a tagdíj beszedéséről éveken, évtizedeken át gondoskodó önkéntes az idei esztendőtől átadta a fiatalabb generációnak a stafétát, Bogyó Antalné, Budaházi Jánosné, Erdelics Ernőné és Hartman Mátyásné eddig végzett munkájáért a hála és köszönet virágait vehette át.

Megosztás