Slider

Üdvözöljük Környén!

2851 – Környe, Alkotmány u. 2. | telefon: 34/573-100 | kapcsolat: info@kornye.hu

A hétfői alapkőletételi ünnepséggel hivatalosan is megkezdődött az új óvoda és bölcsőde építése községünkben. A 446 millió Ft értékű beruházást saját erőből valósítja meg az önkormányzat, a tervek szerint jövő szeptemberben már birtokba is vehetik az 1600 négyzetméteres intézményt az apróságok.

Kívülálló számára talán szokatlannak tűnhetett, hogy az új óvoda és bölcsőde hétfői alapkőletételi ünnepségén Környén a csoportkép készítése megelőzte a gyerekek műsorát, Beke László polgármester rövid köszöntőjét, s az időkapszula elhelyezését. A vörösréz hengerben ugyanis az alapkőletételi okirat, látványterv, az óvodáról készített régi fotó, a napi sajtó, a Környei Hírhozó szeptemberi száma, a Környe bronzérem és a gyerekek által megálmodott új óvoda rajzai mellett az a fénykép is helyet kapott, amely az ünnepség résztvevőit örökítette meg ezekben a szép percekben.

S az sem megszokott, hogy a poharakba ezúttal csak kölyökpezsgő került, hiszen a község életében igen jelentős mozzanat legfontosabb vendégei azok az apróságok voltak, akik közül a kisebbek jövő szeptemberben birtokba is vehetik az új intézményt.

A gyerekek verseltek, énekeltek, majd Beke László elmesélte, mi történik most, miért fontos az ünnepség, miért érkeztek a képviselő bácsik és néni, mit jelent az alapkő, s mit őriznek meg az utókor számára. Mint mondta, a környeiek és az önkormányzat nagyon régóta várt erre a pillanatra, s hogy közülük a kicsik szerencsések, mert eltölthetnek az új épületben egy vagy két esztendőt. A rajzaitokból látom, hogy egy óriási csúszdának feltétlenül helyet kell kapnia az új udvaron – fogalmazott a polgármester, s a beruházás nagyságát így érzékeltette: tudjátok milyen sok pénz a 446 millió forint? Kétmillió-kétszázezer gombóc fagyit vehetnétek belőle. A kicsik ezen nagyon elálmélkodtak, később pedig vastapssal kísérték, amint Beke László és Nikáné Vadász Erzsébet óvodavezető elhelyezi az időkapszulát.

A Vackor Óvoda 2-es telephelyének szomszédságában decemberben már átadták azt a 600 négyzetméter alapterületű játszóteret, amely az új udvarnak is része lesz. Az új óvoda és bölcsőde területén már jó ideje lezárult a régészeti felügyelettel elvégzett tereprendezés, elkészült az épület alatti geotextília, valamint fél méteres zúzott kőréteg is, a közbeszerzési eljárás során nyertessé hirdetett EnerGas Kft-re már „csak” a magasépítési munkálatok várnak.

Mint ismert, a Vackor Óvoda jelenleg két különálló épületben, összesen 750 négyzetméteren folytatja oktatási, nevelési tevékenységét. A majdnem 450 millió forint értékű beruházással megvalósuló új intézmény elkészültével megszűnik a kettétagoltság, s a majd rendelkezésre álló 1600 négyzetméteren két bölcsődei, míg hét óvodai csoport elhelyezése válik lehetővé.

Megosztás