Slider

Üdvözöljük Környén!

2851 – Környe, Alkotmány u. 2. | telefon: 34/573-100 | kapcsolat: info@kornye.hu

Nem is kívánhattak volna tökéletesebb időt a szombatinál a környei Gyermeknap szervezői, akik hagyományosan több helyszínen, változatos programokkal, ízletes frissítővel és finomságokkal, s rengeteg kézműves technikával, játéklehetőséggel várták az apróságokat, szüleiket, nagyszüleiket.

A környei Gyermeknap hagyományosan a Művelődési Ház, a Vackor Óvoda és Bölcsőde, a Községi Könyvtár közös rendezvényeként csalogatja az ünnepelteket, s idén a Vöröskereszt környei alapszervezete is csatlakozott. A hölgyek már kora reggel jó tizenöt kilónyi zamatos epret gyűjtöttek össze, amit a „Szedd magad” akció tatabányai gazdája ugyanilyen mennyiségű cseresznyével toldott meg gyereknap alkalmából, így a lurkók az óvodapedagógusok készítette lekváros, nutellás palacsinta mellé a finom gyümölcsökből is bőségesen válogathattak.

A gyerkőcök körében töretlen népszerűségnek örvendett az arcfestés és a homokkép készítés, ez utóbbiból majdnem száz sablont színeztek meg homokkal a délután folyamán saját fantáziájukat megmozgatva az apróságok, de hasonló ütemben fogytak az alapanyagok, kartonpapírok, ragasztók, festékek, hurkapálcikák, egészen apró és nagyobb méretű gyöngyök is a kézműves szigeteknél.

A Csiri-Biri Játéktár nagyméretű fajátékai ismét bizonyították, hogy azért minden felnőttben ott lapul a gyermek, s hogy a közös, élménygazdag játékhoz egyáltalán nem szükséges a modern technika, a kreatív játszószerek mellett elegendő akár pár zokniból készült labda, fakorong, vagy éppen konzerves doboz.

A gyerekek természetesen a Vackor Óvoda és Bölcsőde udvarán is válogathattak a játékos elfoglaltságok között, a program zárásaként pedig birtokba vették a főteret, ahol a 20 esztendős Bóbita Zenekar vidám gyermekdalai, interaktív műsora Ausztráliába is elrepítette az ünnepelteket. A kicsik élvezettel vettek részt az „első környei eperfamászó versenyen”, s végül a zenekarral együtt húzták a talpalávalót a bolond-bálban, ahol „a szamárral táncolt a kecske, három majom húzta a nótát, vasvillával ettek szamócát. Be is csípett egy-két legényke, lisztes zsákot húztak a pékre, hordón lovagolt egy bohóc ott, két füles dinnyével golyózott…”

Megosztás