Slider

Üdvözöljük Környén!

2851 – Környe, Alkotmány u. 2. | telefon: 34/573-100 | kapcsolat: info@kornye.hu

26egészségnapTöbb mint másfél évtizedes hagyomány, hogy novemberben egészségvédelmi programokra várják a diákokat a Kisfaludy Mihály Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskolában. Idén a november 19-ei nap szólt Láng Éva szervezésében a test és a lélek egészségéről, valamint a mozgásról.

8egészségnapAz iskola tornatermében gyülekeztek csütörtök reggel a tanulók, ahol az egészségvédelmi nap kezdeteként Láng Éva, a Vöröskereszt környei szervezetének tanárelnöke köszöntötte őket, s szólt röviden, „diáknyelven” a szervezetről, amely mindenhol segít, ahol tud. Segíteni azonban csak úgy tud, ha mi is segítjük: önkéntes munkával, pénzzel – fogalmazott, s a felsősökhöz fordulva így folytatta: már az is nagy segítség, ha évente csak egy alkalommal mondanak le egy tábla csokoládéról, s az arra szánt 300 Ft-tal támogatják a szervezetet.

A megyei Vöröskereszt 1988-tól ünnepli és támogatja novemberben az egészséges életmódot, 2egészségnaps a környei szervezet is hosszú évek óta, így Andor Ildikó titkár ezúttal sem érkezett üres kézzel. 320 db fitt szilváspárna – köztük a lisztérzékenyekre gondolva gluténmentes is – sorakozott az ebédlőben osztályonként tálcákra rendezve, hogy az intézmény valamennyi diákja az egészséges étkezés jegyében fogyassza el reggelijét.

Mozgás, lelki egészség, egészséges táplálkozás – ezek szerepeltek a további programok középpontjában is, s a diákok forgószínpadszerűen választhattak a kínálatból.

42egészségnapAz iskola tantermeiben – a többi között – fogápolási tudnivalók, gyógytestnevelés, elsősegélynyújtás, önismereti játék, jóga, meseterápia, thai chi, stepp aerobic, rock and roll, mintamenza, a Vöröskereszt története, ismerkedés a zöldségekkel, ízletes zabpehely kása, de még tinikozmetika is várta a gyerekeket. Ez utóbbi kapcsán ízelítőt kaptak abból is, hogy a drága kozmetikumok helyett olyan alapanyagokból, mint a kávézacc, méz, kókuszreszelék, himalája só, cukor és extra szűz olívaolaj, milyen egyszerű arcradírt 21egészségnapkészíteni, amely lehet, hogy látványra, ízre kevésbé bizalomgerjesztő, ugyanakkor rendkívül jótékony hatású.

Az iskola ezúton fejezi ki köszönetét valamennyi résztvevő, segítő, előadó számára, akik hozzájárultak az idei, igazán színes egészségvédelmi nap sikeréhez, s hogy a diákok ezeken a területeken is minél szélesebb körű tájékozottságra tegyenek szert.

Megosztás