Slider

Üdvözöljük Környén!

2851 – Környe, Alkotmány u. 2. | telefon: 34/573-100 | kapcsolat: info@kornye.hu

Bokáig érő hó, csúszós utak, de a súlyos balesetek szerencsére elkerülték Komárom-Esztergom megyét. Mindössze két olyan baleset történt, melynek törés lett a vége. Mindkettő szombaton következett be, mikor a hó többsége leesett. Azok a járművezetők hibáztak, akik nem az útviszonyoknak megfelelően választották meg járművük sebességét és megcsúsztak, majd átcsúsztak, végül nekicsúsztak egy másik járműnek.

Ezt a két balesetet leszámítva a karácsonyi bevásárlási hajrában nem történt jelentősebb közlekedési esemény a megyében. Mindössze anyagi káros balesetekhez hívtak rendőri segítséget. Az aranyvasárnapi tumultusban sokan figyelmetlenül vezettek, így számos koccanásnál kellett intézkedniük a rendőröknek.

Ittas járművezető is kevés akadt, ami nem csak a havazásnak volt köszönhető, hanem a nagyobb fokú rendőri jelenlétnek. A megállított gépjárművezetők közül mindössze 3 személynél, két személygépkocsi-vezetőnél és egy kerékpárosnál váltott pozitívra a szonda.

Az autóvezetők jogosítványát a helyszínen elvették a rendőrök ittas járművezetés miatt. Emellett további 4 jogsi is “ugrott” a hétvégén. Ezekkel az volt a gond, hogy lejárt az érvényességük.

A Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság felhívja az állampolgárok figyelmét, hogy a Rendőrség továbbra is zéró toleranciával viseltetik az ittas gépjárművezetőkkel szemben. A Rendőrség 2008. január 20-án léptette életbe a zéró tolerancia elvét. Akit tetten érnek, annak azonnal, a helyszínen elveszik a jogosítványát. Akinél a szonda elszíneződik, azt vagy vérvételre állítják elő, vagy hitelesített eszközzel végzett légalkoholmérésnek vetik alá. Aki a közúti ellenőrzést követően nem tudja a vezetést átadni másnak, kénytelen a helyszínen hagyni az autóját.

A korábban is alkalmazott határértékek megmaradtak, azaz 0,8 ezrelékes véralkoholszintig szabálysértés, e felett bűncselekmény az ittas gépjárművezetés. A pénzbüntetés vagy bírság mértéke, illetve az, hogy a vétkes jogosítványát mekkora időtartamra vonják be, a véralkoholszinttől függ.

KEM RFK Sajtószolgálata

 

Megosztás