Slider

Üdvözöljük Környén!

2851 – Környe, Alkotmány u. 2. | telefon: 34/573-100 | kapcsolat: info@kornye.hu

Zsúfolásig megtelt a környebányai közösségi ház vasárnap este, ahol a Környe külterületein élő hetven gyermek, s felnőttek várták a Télapót, aki – ha nehézkesen is – de végül megérkezett.

A jelenlévőket Svétecz László önkormányzati képviselő nagy örömmel köszöntötte, hiszen – mint mondta – a külterületeken élő gyerekeknek ritkán adatik meg ilyen lehetőség a közös találkozásra, ezért is buzdult fel a nyári gyereknap sikerén, s álmodta meg ezt a Télapó estet, ami a környei önkormányzat, a helyi polgárőrök és szülők támogatásával jött létre.

A kicsiket előbb Pallasz bűvész varázsolta el, de szinte szó szerint. A gyerekek egyik ámulatból a másikba estek, s versengtek, ki léphessen a világot jelentő deszkákra, hogy pár percre maga is mágussá változhasson.

Közben azonban Pallasz sem felejtette el, hogy az igai főszereplő ezen az estén nem ő. Verselésre, Mikulás dalok éneklésére buzdított mindenkit, hátha sikerül odacsalogatniuk a Télapót. S egyszer csak meg is érkezett… A krampusz, aki váltig állította, hogy ő a jóságos Mikulás. A gyerekeknek végül sikerült meggyőzni, hogy nincs puttonya, nincs szakálla, de még pocakja sincs, a fején Télapó sapka helyett szarvakat hord, ráadásul nem is férfi.

Így újabb nótázás kezdődött, jó hangosan, mígnem valóban bekopogtatott a fehér szakállú, hatalmas zsákjában hozva a rengeteg csomagot. A gyerekek pedig egyenként érkeztek a Mikuláshoz, ismét verseltek, énekeltek, s örömmel szorították magukhoz a csomagjaikat. A környebányai közösségi házban rég nem gyűlhetett össze ennyi jó gyerek, hiszen a Télapó kérdésére természetesen valamennyien állították, hogy ők bizony nem szoktak rosszalkodni…

Megosztás