Slider

Üdvözöljük Környén!

2851 – Környe, Alkotmány u. 2. | telefon: 34/573-100 | kapcsolat: info@kornye.hu

1szemétszedésFélezernél több Találkozási pont felelős és tízezret meghaladó önkéntes polgárőr vesz majd részt a TeSzedd! országos akciónapon – szóltak a hírek még pénteken, aztán a szombati cudar időjárás sokakat elbizonytalanított. Vértessomlóra sem érkezett meg az előzetes regisztráció szerinti teljes létszám, a délelőtti gyülekezőkor a házigazda polgárőrök mellett a tataiak és környeiek kémlelték bizakodva a borús eget, később még „befutottak” a nagyigmándiak, császáriak és dorogiak is.

2szemétszedésOleárnik Roland, a Vértessomlói Polgárőr Egyesület elnöke a nyugdíjas székházban mindenesetre eltökélt volt: a program nem maradhat el, legfőképpen azért sem, mert a szemétszedők „jutalma”, a tekintélyes mennyiségű vadmalac gulyás ekkor már javában rotyogott az üstben, s kárba veszni semmiképp sem hagyhatták.

A balesetvédelmi oktatást tartó Szkubánné Hegyi Júlia, a megyei polgárőr szövetség környezetvédelmi tagozatának elnöke mindenkit figyelmeztetett a vizes környezetben a csúszásveszélyre, a védőkesztyű használatára, arra, hogy sérülés esetén azonnal jelentkezzenek az elsősegélynyújtó helyen, s azt is elmondta, hogyan kell szakszerűen eljárni: „óvatosan megközelítjük a hulladékot, felszólítjuk, hogy hagyja abba a környezetszennyezést, ellenkező esetben kényszerintézkedést alkalmazunk.”

4szemétszedésNos, végül erre, mármint kényszerintézkedésekre is sor került. Az elszánt polgárőrök a zuhogó eső miatt némileg lecsökkentették az eredetileg három helyszínre kijelölt „célterületet”, s a Környebánya felé vezető út mentét takarították ki, mégpedig jó alaposan: majdnem négy óra alatt közel hétszáz TeSzedd!-es zsákot töltöttek meg szeméttel.

3szemétszedés 5szemétszedés

 

Megosztás