Slider

Üdvözöljük Környén!

2851 – Környe, Alkotmány u. 2. | telefon: 34/573-100 | kapcsolat: info@kornye.hu

2014 augusztusában, a tanévnyitó ünnepélyen még megilletődve álltak a nagyok gyűrűjűben az iskola udvarán, s talán nem is értették, mit is jelent majd számukra a következő nyolc évben a kisfaludy-s nyakkendő, melyet első alkalommal viseltek. S minden bizonnyal azt sem sejtették, milyen gyorsan elillan az akkor még hosszúnak tűnő nyolc esztendő.

Negyvenegy diák számára szólalt meg utolsó alkalommal június 15-én a csengőszó a környei Kisfaludy Mihály Általános Iskola és Művészeti Iskolában. A ballagó fiatalok felszabadult mosollyal járták körbe még egyszer a jól ismert, s ezúttal virágoktól pompázó folyosókat, termeket, az „a”-sok Ráczné Wiszt Vilma osztályfőnökkel és alsós tanítójukkal, Láng Évával, a „b”-sek Takács Karolina osztályfőnökökkel. A végzősök számára láthatóan a várva-várt percek örömébe a fájdalmas búcsúzás érzése is belesajgott, hiszen az elköszönés szólt a nyakkendőnek, pedagógusaiknak, társaiknak, szeretett barátaiknak…

Ahogy Magyarits Katalin igazgató búcsúgondolataiban is elhangzott: nyolc évvel ezelőtt, egy nyár végi napon érkeztetek meg az óvó nénikkel és leendő tanító nénikkel iskolánk köves udvarára, jogilag kis elsősökként, de igazából pici, helyes ovisokként. Megilletődve, akárcsak most, adtátok elő az iskola akkori közösségének köszöntő műsorotokat, s boldogan vettétek át ajándékunkat, az iskola címerével díszített sálat, nyakkendőt… A felső tagozatos éveitekre sajnos nektek is rányomta bélyegét a világjárvány, megpecsételve ezzel sok közös programot. Rendhagyó volt március 15-ei műsorotok elkészítése a 7. osztályban, amelyet a covid miatt csak felvételről nézhettünk meg, így különösen nehéz feladat elé állított benneteket és felkészítőiteket, de a sok gyakorlás eredményeként, egy nagyon színvonalas műsort láthattunk tőletek. Szerencsére az utolsó évetek már viszonylag nyugalomban telt… Ma búcsúzunk tőletek, s a búcsú mindig nehéz. De ha igazán mélyen a szívetekbe tekintetek, akkor érzitek, hogy bár talán egy kicsit félelmekkel kísérve, de ott van az izgalom, a kíváncsiság az új iránt. S ez így természetes. Nagyon szép, ugyanakkor meglehetősen nehéz időszak előtt álltok. Az elkövetkező évek az útkeresésről és a felnőtté válásról fognak szólni. Kinek könnyebb, kinek nehezebb lesz ez az időszak… Az igazgató útravalóul Tatiosz görög filozófust idézte: Légy, amivé legszebb hajlamaid által válhatsz, de elsősorban maradj ember.

Hagyomány, hogy azok a végzős tanulók, akik tanulmányi munkájukban, az iskola sportéletében kiemelkedő eredményt értek el, ballagáskor nevelőtestületi dicséretet, jutalmat vehetnek át.

Az intézmény egyik rangos elismerésében, a Kisfaludy díjban Kaszap-Nagy Emma részesült. Emma az első évfolyam óta kitűnő tanuló, szinte minden tantárgyból kimagasló a teljesítménye. Az online oktatás alatt sem hagyott alább szorgalma, motiváltsága. Feladatait mindig időben és színvonalasan készíti el, szóbeli feleletei is összeszedettek, élvezetesek a hallgatóság számára. A tanítási órákon nagyban lehet építeni a munkájára. Szívesen vett részt tanulmányi versenyeken is. Ilyen például a Bolyai Anyanyelvi Csapatverseny, a K&H Vigyázz, kész, pénz! versenye. A városi német nyelvi versenyen csapatával III. helyezést ért el. Hatodikban második, tavaly negyedik helyezett lett a Kölcsey Anyanyelvi versenyen. Az idén a házi helyesírási versenyen az első helyen végzett. Szabadidejében alsó tagozatban a színjátszó kör tagja volt, a művészeti iskola néptánc tanszakán táncolt már első évfolyam óta, a márciusi fellépésekor búcsúzott el a tánccsoporttól.

Nevelőtestületi Dicséretben részesült Bokodi Szilvia, aki minden évben kiemelkedő tanulmányi eredménnyel büszkélkedhet. Az idei tanévben is kitűnő tanuló lett, sőt, magyar nyelv, magyar irodalom, angol nyelv és földrajz tantárgynál kitűnő értékelés szerepel a bizonyítványában. Feladatait pontosan és alaposan végzi, az órákra mindig felkészülten érkezik. Aktívan részt vesz az órai munkában, de nem tolakszik előtérbe, hagyja társait is érvényesülni. A tanórákon kívüli tevékenységekben is szívesen vállal szerepet: az idei tanévben a Tatabányán megrendezett angol nyelvi szövegértési versenyen második helyezést ért el. A középiskolai felvételin magas pontszámot sikerült elérnie, tanulmányait Tatabányán, az Árpád Gimnázium emelt angol tagozatán folytatja. Csendes, visszafogott, szerény természetével, a közösség iránti felelősségérzetével és kimagasló szorgalmával példaképként áll társai előtt. Barátságosságával és kedvességével, illemtudó és tiszteletteljes magatartásával tanárai elismerését is kivívta. Az osztályközösség egyik alappillére, a programok rendszeres résztvevője.

Szintén Nevelőtestületi Dicséretben részesült Bognár Lilla Viktória, osztályközösségének mozgatórugója. Első évfolyam óta kitűnő tanuló. Alsó tagozatban 4. év végén Kisfaludy Emléklapot kapott teljesítményéért. Most is szinte minden tantárgyból kimagasló az eredménye. Az online oktatás alatt sem hagyott alább szorgalma, motiváltsága. Feladatait mindig időben és színvonalasan készíti el, szóbeli feleletei is összeszedettek, élvezetesek a hallgatóság számára. A tanítási órákon nagyban lehet építeni a munkájára. A tanulmányi versenyeken is részt vett. Ilyen például a Bolyai Anyanyelvi Csapatverseny, a K&H Vigyázz, kész, pénz! versenye. A városi német nyelvi versenyen csapatával III. helyezést ért el. Az idén a házi helyesírási versenyen III. helyezett lett. Alsó tagozatban a színjátszók közösségét is gazdagította.  Ma szívesen olvas könyveket, bár szabadideje eltöltésekor fontos szerepet kap a mozgás is. Kicsi kora óta lovagol és táncol. 2018 óta a mazsorett táncosokkal ért el komoly sikereket. Volt országos versenyen II. helyezett, és állhatott Európa Bajnokságon a dobogó legfelső fokán is.

Nevelőtestületi Dicséretet vehetett át Huber Janka Luca, aki emberfeletti szorgalmával és a tanuláshoz való példaértékű hozzáállásával a kezdetek óta kiemelkedő eredményt ér el. Az idei tanévben öt tantárgy mellett szerepel kitűnő értékelés a bizonyítványában: magyar nyelv, magyar irodalom, biológia, kémia és földrajz. Feladatait mindig pontosan és alaposan végzi el, még a legapróbb feladatot is rendkívül komolyan veszi. Többször is indult a Kölcsey Anyanyelvi Versenyen, ahol szép eredményt ért el. Igényessége és igyekezete példaértékű társai számára. Az osztály közösségi életének aktív tagja, akire mindig és mindenféle típusú feladatnál lehet számítani. Bár nem tartozik az osztály hangadói közé, a közösségben betöltött szerepe megkérdőjelezhetetlen. Kreatív és igényes tanuló, amivel minden programunk színvonalát emelte. Tanáraival szemben tisztelettudó és udvarias, társai becsülik és adnak a véleményére. Szerény, visszafogott természetű tanuló, mindenkivel barátságos és kedves. Éveken át az iskola néptánc tagozatának lelkes tagja és így az iskolai műsorok rendszeres fellépője volt – csak idén, nyolcadikban szakította meg, hogy tanulmányaira összpontosíthasson.

A „Jó tanuló, jó sportoló” elismerést Sternhardt Réka vehette át. Réka példamutató szorgalmával a 8 év alatt többször ért el kitűnő vagy jeles tanulmányi eredményt. Emellett mindig sportolt valamit sportegyesületekben. Először görkorcsolyázott, ahol komoly sikereket ért el, majd úszni kezdett. Az úszásban kitartó, hetente többször jár edzésre.

Domán Dóra a művészeti tagozat elismerésén kívül példamutató magatartásáért, szorgalmáért, kitűnő tanulmányi eredményéért és közösségért végzett munkájáért vehette át a Művészeti díjat. Dóra 4 éves kora óta táncol nagy szeretettel, odaadással. Tehetségét korán felfedezték az együttesek vezetői, már hetedikes korától bejárhatott a mára már inkább felnőtt kategóriába tartozó Szivárvány Táncegyütteshez. Hihetetlen gyorsasággal szívta magába a tánctudást, stílust, ezért már tavaly nyáron szerepelhetett a Nemzeti Lovasszínház „István a mi Urunk” című darabjában, és Halásziban, a Bertóké napokon is beállhatott a Visai táncok című koreográfiába. Azóta mindkét együttesnek oszlopos tagja, táncos feladatait kiválóan megoldja. Sok szeretet és barátságosság jellemzi, ezért példaértékű fiatalabb társai számára. A Széltolók táncegyüttes előadásaiban mindig számíthatnak rá, a koreográfiákban szólószerepeket is könnyedén megold. Már a felnőttek között is táncolhatott a vizsga és gála műsorában, a boglári Méta Fesztiválon és Tatabányán, a Csoóri Sándor fesztiválon. A művészeti alapvizsgát kiválóan teljesítette.

Szintén Művészeti díjat vehetett át Kószás Viktor, aki kisiskolás kora óta táncol. Második éve párhuzamosan vesz részt a művészeti iskolás Vízöntők és a Szivárvány Táncegyüttesek munkájában. Minden iskolai, táncos rendezvény tevékeny szereplője. Nemcsak táncosként veszi ki a részét a programokból, de bármiben segítségre van szüksége a csapatoknak, ő azonnal szolgálatkészen áll a vezetők rendelkezésére. Művészeti csoportjában rendszeresen szólószerepet kap. A horgászaton és a barkácsoláson, hangtechnikán kívül ez az a tevékenység, melyre szívesen szentel időt. Ebben a tanévben már lehetősége nyílt együtt próbálni a felnőtt táncegyüttessel is. A Szivárványban táncolhatott a vizsga és gála műsorában is, a boglári Méta Fesztiválon és a Tatabányán megrendezett Csoóri Sándor Fesztiválon.

Az Évfolyam Tanulója Díjat kitűnő bizonyítványáért, hét tantárgyi kitűnőjéért, a versenyeken elért eredményéért és az iskola néptánc tagozatán végzett színvonalas munkájáért Kaszap-Nagy Emma vette át.

Könyvutalványban részesült példamutató magatartásáért, szorgalmáért, kitűnő tanulmányi eredményéért, a közösségért végzett munkájáért Kovács Zsófia és Baranyák Dávid János, példamutató szorgalmáért, kitűnő tanulmányi eredményéért, a közösségért végzett munkájáért Sayah Hani, jeles tanulmányi eredményéért, szorgalmáért Bróda Liliána. Jutalomban részesült a diákolimpián való részvételéért és az ott elért eredményeiért (mezei futóverseny megyei forduló 2. helyezés, 300 m-es síkfutás megyei forduló 1. helyezés, 300 m-es síkfutás országos verseny 1. helyezés) Beke Dávid.

Jutalomban részesült több éven keresztüli kiemelkedő tanulmányi eredményéért, közösségi munkájáért és példamutató szorgalmáért Daróczi Boglárka és Rácz Tímea Regina, közösségi munkájáért, kreativitásáért és az iskolaújság szerkesztőjeként végzett többéves munkájáért Reinhardt Janka és Kelemen Balázs, az osztály digitális projektjeiben végzett hozzáértő és felelősségteljes munkájáért, közösségi tevékenységéért Lóczi Attila, az iskolai ünnepségeken való szerepléséért és kiemelkedő közösségi munkájáért Prekob Dorina, az iskolai énekkar tagjaként végzett színvonalas munkájáért Czinczki Ivett.

A Környei Sportegyesület labdarúgó szakosztályában nyújtott több éves kitartó csapatmunkájáért és teljesítményéért Sayah Hani az egyesületet képviselő Terdik Tamarától részesült ajándékban.

A szülői közösségben végzett áldozatos munkája elismeréseként és köszöneteként Tromposch Ágnes, a Szülői Munkaközösség elnöke emléklapot és ajándékot nyújtott át Sternhardt Nikoletta Zsuzsának, Molnár Viktóriának, Szegedi Ágnesnek, Wittmann Évának, Kószásné Varga Mónikának, Haffner Andreának és Virgáné Eck Bernadettnek, a két osztályfőnök az osztályközösségért végzett több éves munkájáért Zsölleiné Pápai Annának, Bognár Levente Lászlónak és Domán Gyulának fejezte ki köszönetét.

Megosztás