Slider

Üdvözöljük Környén!

2851 – Környe, Alkotmány u. 2. | telefon: 34/573-100 | kapcsolat: info@kornye.hu

Immár tizenegyedik szezonját kezdte szombaton Várgesztesen a Sváb-kupa elnevezésű teremlabdarúgó sorozat, melynek életre hívása a helyi Pillman Ferenchez fűződik. A Várgesztesi Sport és Faluvédő Egyesület elnöke annak idején azért kezdeményezte a rendezvényt, hogy a tavaszi felkészülés segítése mellett összejöjjenek, ismerkedjenek a térség német nemzetiségű településeinek focistái. A labda már kora délelőtt pattogni kezdett a faluház sportcsarnokában, ahol a tavalyi debütálást követően másodszor szervezték meg az utánpótlás korosztálynak is a Sváb-kupát. A fiatalok 20 perces meccseken küzdöttek a gólokért.

A rajtnál a Vértessomló 3:1-re verte az oroszlányi gyerekeket, majd a Kecskéd 2:0-ra diadalmaskodott a Környe felett. A körmérkőzés végére aztán a Kecskéd, Vértessomló, Oroszlány, Környe sorrend alakult ki az U12-ben.

A felnőttek délutáni összecsapásait a Kecskéd-Környe 1:0 nyitotta, majd a Vértessomló 4:0-ra, míg a Környe 3:2-re verte a házigazdákat. A helyosztókat követően alakult ki a Kecskéd, Vértessomló, Környe, Várgesztes sorrend, de ezen a napon még semmi sem dőlt el, hiszen az, hogy végül kihez kerül a Sváb-kupa, a következő hetekben dől el a sorozatmérkőzések további helyszínein, Kecskéden, Vértessomlón és Környén.

 

Megosztás