Slider

Üdvözöljük Környén!

2851 – Környe, Alkotmány u. 2. | telefon: 34/573-100 | kapcsolat: info@kornye.hu

11házHónapok óta kereste a legmegfelelőbb elhelyezési lehetőséget a környei önkormányzat a 9 esztendős, leukémiás J. Erik és családja számára, mígnem a napokban mindannyian beköltözhettek új, átmeneti otthonukba. A Temető közben található házikóról egykori tulajdonosa rendelkezett az önkormányzat javára, az átalakításhoz szükséges munkálatokat önzetlenül, díjazás nélkül, az első hívó szóra vállalták környei vállalkozók, magánszemélyek.

Ez év augusztusában, 61 éves korában hunyt el Polgár Gyula, aki közmunkásként nagyon jó kapcsolatot alakított ki a környei önkormányzattal: lelkesen segített, vett részt a különböző munkákban még szabadidejében is. Ezért sem bizonyult meglepőnek, hogy végrendelkezésében az önkormányzatot jelölte meg örökösül a Temető közben található ingatlanára. A nagyjából 45 m2-es házban két kisebb szoba, konyha, fürdőszoba, mosókonyha található.

1házAz idő tájt az önkormányzat már jó ideje keresett optimális lakhatási lehetőséget a 9 esztendős, a Homokdűlőben élő J. Erik és családja számára, mivel az akkor csontvelő transzplantációra váró kisfiúnak a beavatkozás után steril körülményeket kellett biztosítani. Végül a nem várt hagyaték hordozta magában a megoldási lehetőséget: a Polgármesteri Hivatal dolgozói folyamatosan egyeztettek a gyermek kezelőorvosával a biztosítandó körülményekről, feltételekről, s október 15-én megkezdődhetett a felújítás az önkormányzat finanszírozásában, környei vállalkozók, vállalkozások részvételével. A munkálatok során kicserélték a nyílászárók egy részét, a fürdőszobát teljes mértékben felújították és kicserélték a berendezését, ahol szükséges volt, gondoskodtak a vakolat kijavításáról, a mosókonyha mennyezetét hőszigetelték, belül álmennyezetet és szellőzőt alakítottak ki, s a teljes házat kifestették. A sterilszoba is elkészült Erik számára, a konyhából átnyúló cserépkályha melletti réseket bádogozással zárták le, így a szobába a külső területekről nem jut be poros, szennyezett levegő.

2házA család átmeneti, új otthonába az önkormányzat több mint 400 ezer forint értékben vásárolt mosógépet, hűtőszekrényt, gáztűzhelyet, ágyakat, székeket, asztalokat, polcokat, bojlert, szekrényeket, amik természetesen nem üresen várták a transzplantációt követően a Szent László Kórházból hazaérkező Eriket és családját a napokban. A helyhatóság további majdnem 90 ezer forintért gondoskodott új ruhaneműkről, ágyneműről, szobai, konyhai, fürdőszobai felszerelésekről.

A 9 esztendős kisfiú, két testvére és édesanyja 2017 áprilisáig használhatja díjtalanul, szociális alapon az ingatlant, csupán a lakhatással járó rezsi kiadások terhelik a családot.

3házKöszönet a térítésmentes munkavégzésért a Beck Style Kft.-nek (Varga Károly és munkatársai), a Lehőcz és társa Kft.-nek (Lehőcz Árpád és munkatársai), Rácz Imrének, Szabó Miklósnak, a Dörwin Bt.-nek (Dörner István, T. Papp János, Madai József), a Bernhardt Bútor Kft.-nek (Bernhardt Árpád és munkatársai), a Polgármesteri Hivatal dolgozóinak, az önkormányzat köztisztasági szakfeladatát ellátóknak, s vezetőjüknek, Varga Sándornak!

Köszönet mindenkinek, akik az elmúlt időszakban bármilyen módon hozzájárultak ahhoz, hogy J. Erik a transzplantáció után a megfelelő körülmények között, családja körében léphessen a gyógyulás útjára!

15ház 4ház 5ház 6ház 7ház 8ház 9ház 10ház 11ház 12ház 13ház

Megosztás