Slider

Üdvözöljük Környén!

2851 – Környe, Alkotmány u. 2. | telefon: 34/573-100 | kapcsolat: info@kornye.hu

15kiszebábBár az eddig lehullott hóból már egyre kevesebbet fedezni fel foltokban, mivel a tél is kezdi megadni magát a természet rendjének, a környei Vackor Óvoda és Bölcsőde apróságai – biztos, ami biztos – elkergették.

A kicsik hagyományosan hamvazószerdán zárják a farsangi időszakot, s követik ámulva, amint lángra lobban, s hamuvá izzik a telet jelképező nagy kiszebáb, amely köré ezúttal sok-sok kisebb is került a csoportok szorgoskodásának köszönhetően.

3kiszebábA nagyobbacska lánykák, fiúk jól megjegyezhették, amit az óvodapedagógusoktól a hagyományról hallhattak, hiszen még lángra sem kapott a báb, amikor már többen hangosan „követelték”: menj el tél!

„Maskarások, bolondok, rázzátok a kolompot! Takarodjon el a tél, örvendezzen, aki él.” – hangzottak a tavaszváró mondókák és énekek, bár elnyomta a hatalmas ricsaj, hiszen dobban, csörgőben, sípban, fedőben és mindenféle zajkeltő eszközben ezúttal sem szenvedtek hiányt a kicsik: élvezettel, zajongva, tapsolva, kiabálva űzték jó messzire a telet, hogy végre a szekrények mélyére kerülhessenek a vastag kabátok, sapkák, sálak, csizmák.

1kiszebáb2kiszebáb 4kiszebáb 5kiszebáb 6kiszebáb 7kiszebáb 8kiszebáb 9kiszebáb 10kiszebáb 11kiszebáb 12kiszebáb 13kiszebáb 14kiszebáb 16kiszebáb 17kiszebáb 18kiszebáb 19kiszebáb 20kiszebáb 21kiszebáb 22kiszebáb 23kiszebáb 24kiszebáb 25kiszebáb 26kiszebáb

Megosztás