Slider

Üdvözöljük Környén!

2851 – Környe, Alkotmány u. 2. | telefon: 34/573-100 | kapcsolat: info@kornye.hu

Bár éjjelente még mínuszokat mutatnak a hőmérők, napközben a tél is kezdi megadni magát a természet rendjének, olyannyira, hogy a környei Vackor Óvoda és Bölcsőde egyik virágágyásában már gyönyörűen sárgállik a krókusz, az apróságok viszont, – biztos, ami biztos – alaposan elkergették. A kicsik hagyományosan hamvazószerdán zárják a farsangi időszakot, s követik ámulva, amint lángra lobban, s hamuvá izzik a telet jelképező nagy kiszebáb.

A nagyobbacska lánykák, fiúk jól megjegyezték, amit az óvodapedagógusoktól a hagyományról hallhattak, hiszen még lángra sem kapott a báb, amikor már többen hangosan „követelték”: menj el tél!

„Maskarások, bolondok, rázzátok a kolompot! Takarodjon el a tél, örvendezzen, aki él.” – hangzottak a tavaszváró mondókák, bár elnyomta a hatalmas ricsaj, hiszen dobban, csörgőben, sípban, fedőben és mindenféle zajkeltő eszközben ezúttal sem szenvedtek hiányt a kicsik: élvezettel, zajongva, tapsolva, kiabálva űzték jó messzire a telet, hogy végre a szekrények mélyére kerülhessenek a vastag kabátok, sapkák, sálak, csizmák.

Megosztás