Slider

Üdvözöljük Környén!

2851 – Környe, Alkotmány u. 2. | telefon: 34/573-100 | kapcsolat: info@kornye.hu

Pontosan 363 diák számára kezdődött meg hivatalosan is az új tanév augusztus 31-én a Kisfaludy Mihály Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskolában. Mivel a pandémia miatt elmaradt a közös évzáró ünnepség, az intézmény hagyományos elismeréseit, díjait az évnyitón adták át. A nagyok között megilletődve nézelődött 54 apróság, hiszen ők idén ülnek először iskolapadba, s megszeppenten, érdeklődve követték, amikor a végzősök a nyakukba kötötték az intézmény címeres nyakkendőjét, sálját, amely mostantól jelzi, hogy ők is „Kisfaludys” diákok.

Eljöttem, mert azt mondták, kezdődik az iskola. Nem örülök, érthető, mindenki inkább strandolna. Mondjuk a többiek hiányoztak, jó lesz újra együtt lenni. Fogócskázni, játszani, a nagy játszóra kimenni… Tanítanak, vigyáznak rám, jó a társaság is, valahogy csak kibírom majd a jövő nyárig! – a nagyobbak is megmosolyogták a 2.a évnyitó műsorát, a diákok tanévkezdő gondolatait Maticsné Szabó-Kovács Ágnes színezte rímekkel, a vers után pedig elérkezett a díjak átadásának ideje.

Az intézmény minden évben egy negyedik évfolyamos tanulót Kisfaludy Oklevéllel jutalmaz tanulmányi-, közösségi munkájáért. Az elismerést tavaly egy szerény, kedves, kiegyensúlyozott kisdiák, Juhász Enikő nyerte el. Szorgalma és tanulmányi eredménye példamutató az osztálytársai számára, első osztályos kora óta kitűnő a bizonyítványa és több tantárgyból is kapott dicséretet. A tanulmányi versenyek állandó és lelkes résztvevője, az egyéni és csapatban nyújtott teljesítménye is mindig kimagasló. Tavaly a szépolvasási versenyen 2. helyezést ért el, a Bolyai matematika csapatversenyen a megyei döntőben 3. helyen végzett a csapatával. Szeret sportolni is, két éve erősíti az iskola kosárlabda csapatát. Gyönyörűen rajzol, nagyon kreatív, technikából is gyakran meglepi pedagógusait, társait csodaszép munkáival. Mint megválasztott ÖKO- és DÖK-tag rendszeresen képviseli osztálytársait az iskola tanulóit érintő megbeszéléseken. A felnőttekkel és társaival szemben is mindig segítőkész, udvarias és tisztelettudó, kitartásával, megbízhatóságával és töretlen szorgalmával jó példát mutat társainak.

Az Évfolyam tanulója díjat az ötödikesek közül a legjobb tanulmányi eredmény eléréséért és a művészeti tagozaton végzett munkájáért Riezing Réka, 6. évfolyamon Fóthi Mia, a hetedikeseknél a legjobb tanulmányi eredmény eléréséért és a művészeti tagozaton végzett munkájáért Kaszap-Nagy Emma, a nyolcadikosok közül Köpe Adrienn nyerte el.

A legjobb tanulmányi átlagú osztály elismerésére alapított Vándorserleget az 5.a osztályfőnöke, Kollárné Paragi Éva vehette át, az osztály 4,47-es átlaggal bizonyult az iskola legjobbjának.

Az elismerésekhez kapcsolódóan Magyarits Katalin igazgató ünnepi beszédében így fogalmazott: nem lehet mindenki Kisfaludy-okleveles, évfolyam tanulója vagy kitűnő tanuló. Nem is ez a cél. A cél az, hogy maximálisan álljatok hozzá a mindennapi feladataitokhoz, kitartással, kellő szorgalommal végezzétek azt. Ezt várjuk el tőletek mi, és a szüleitek is. Mindent megteszünk azért, hogy ebben támogassunk, segítsünk benneteket. A feladat azonban a tietek. Az intézményvezető a jelenlegi 6.a osztály számára azt kívánta, hogy tanulmányi eredményüknek köszönhetően megőrizhessék a Vándorserleget, a többi osztálynak pedig azt, hogy hódítsák el tőlük.

 

Megosztás