Slider

Üdvözöljük Környén!

2851 – Környe, Alkotmány u. 2. | telefon: 34/573-100 | kapcsolat: info@kornye.hu

5toborzó-futásTóth Csaba alezredes, a székesfehérvári 3. Katonai Igazgatási Központ parancsnoka hétfőn tolmácsolta Vanyur Tibor ezredes, a Magyar Honvédség Hadkiegészítő és Központi Nyilvántartó Parancsnokság parancsnokának elismerését Beke Lászlónak, Környe polgármesterének a Toborzó Ország-futás 2016 rendezvény során nyújtott támogatásáért és a település aktív részvételéért.

12toborzó-futásEgy olyan közösség vezetőjeként, amely az egészséges életmód elsajátítása mellett a munka tiszteletére és a csapatmunkára tanítja, neveli a tagjait, örömmel álltam, illetve futottam a kezdeményezés élére, amely a honvédelem ügye mellett a sport, a testmozgás népszerűsítését tűzte ki céljául – mondta el az elismerés kapcsán a polgármester.

20toborzó-futásA Toborzó Ország-futás a Magyar Honvédség Hadkiegészítő és Központi Nyilvántartó Parancsnokság rendezésében április 13-án indult Budapestről és május 13-án Környét is érintette. A szervezők a fővárost és valamennyi megyét, összesen 207 települést érintő 2016 km-es váltófutással emlékeztek a magyar nemzet számára fontos történelmi eseményekre, és mindazokra a katonahősökre, akik életüket áldozták a hazáért, valamint a települések lakosságának bevonásával közösen – az olimpiai évre tekintettel – a Magyar Olimpiai Csapat előtt is tisztelegtek, illetve hangsúlyozták az egészséges életmód fontosságát. A felhíváshoz a környei Kisfaludy Mihály Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola is 25toborzó-futáscsatlakozott, május közepén Beke László mellett diákok, szülők fogadták a futókat, majd kísérték a Polgármesteri Hivatalnál kialakított frissítőállomáshoz. Ott a környeiek rendezvényen való részvételének emlékére a polgármester felkötötte a falu díszszalagját a váltóbotra, mely egy héttel később érkezett vissza Budapestre.

forrás: hadkiegeszites.honvedseg.hu

 

Megosztás