Slider

Üdvözöljük Környén!

2851 – Környe, Alkotmány u. 2. | telefon: 34/573-100 | kapcsolat: info@kornye.hu

Életének 82. esztendejében, április 7-én elhunyt Alfred Weitzel, Környe testvértelepülése, Steffenberg Partnerkapcsolati Egyesületének egyik alapítója, akinek a tevékenysége nélkül ma nem létezne ez az értékes partnerkapcsolat. Búcsúztatójára hétfőn 14 órakor kerül sor Obereisenhausenben.

Alfred Weitzel 1928. december 1-jén született, szíve 2011. április 7-én, 82 éves korában szűnt meg dobogni.

1960 és 72 között – az akkor még önálló – Obereisenhausen község elöljárójaként, 1978-tól 2006-ig Obereisenhausen község képviselőtestületi tagjaként, 1985 és 2006 között Obereisenhausen elöljárójaként ténykedett fáradhatatlanul a település érdekében.

Az ő nevéhez is köthető az obereisenhauseni Hagyományőrző Csoport megalapítása, melynek éveken keresztül a vezetője volt, később a csoport tiszteletbeli elnökének választották. Obereisenhausen község falumúzeumát is ő alapította.

Steffenberg Partnerkapcsolati Egyesületének egyik alapítójaként nagy elszántsággal dolgozott annak érdekében, hogy Környével létrejöjjön a rendkívül értékes és tartalmas partnerkapcsolat, amely az ő kitartása, tevékenysége nélkül ma nem létezne.

Ha Környéről vendégek érkeztek Steffenbergbe, Alfred Weitzel minden alkalommal a faluközpontban található zászlórúdra felhúzott piros-fehér-zöld lobogóval üdvözölte a magyar barátait.

Tárgyi gyűjtéséből a környei Közösségi és Tájháznak is adományozott, az avatási ünnepségkor a tájház fejlesztése érdekben anyagilag is támogatta a német kisebbségi önkormányzatot.

Haláláig ez a baráti szál is éltette, minden évben ellátogatott Környére. Romló egészségi állapota miatt a tavalyi nemzetiségi és sörfesztiválon üdvözölhettük utoljára.

Halálával nemcsak családjában, hanem szülőfaluja, valamint Steffenberg és Környe közösségeiben, egyesületeiben is kitölthetetlen űrt hagy maga után.

Búcsúztatójára hétfőn 14 órakor kerül sor Obereisenhausenben, Környe Község Önkormányzata és a faluközösség nevében Beke László polgármester, Fábián Józsefné és Szőgyényi Zoltán, valamint Kecskéd Önkormányzata és a faluközössége nevében Zettisch Mária vesz végső búcsút Alfred Weitzeltől.

Megosztás