Slider

Üdvözöljük Környén!

2851 – Környe, Alkotmány u. 2. | telefon: 34/573-100 | kapcsolat: info@kornye.hu

A klinikai halálból visszatértek körülbelül 25 százaléka számol be halálközeli élményekről, háromnegyed részüknek viszont semmilyen emlékképe nincs. Vajon miért? Lehet, hogy ők is rendelkeznek emlékképekkel, csak nem tudják felidézni? Lehet, hogy az emberi szavakkal leírhatatlan boldogságérzet a halálközeli állapotban csak hallucináció, hogy oldja a haláltól való félelmet? Megannyi kérdés, melyeket sokáig nem lehetett feltenni, s amelyekre még ma sincs egyértelmű válasz. Vannak viszont tapasztalások, vélemények.

Ezekről szólt R. Kárpáti Péter „Élet az élet után” című előadássorozatának második, a „Miért pozitívak a halálközeli élmények?” elnevezést viselő állomása egy éve a környei Művelődési Házban. Folytatás március 27-én 17 órától!

Vendég és beszélgetőtárs Dobronay László, aki két évtizede szenvedett autóbalesetet, és érte el a halál szele. Eleinte attól tartott, ha megosztja az átélés emlékeit, zárt osztályra küldik. Majd feltette a kérdést: mitől, vagy kitől kellene félnem? Ma már úgy érzi, az a feladata, hogy válaszoljon a kérdésekre, hogy elmondja az élményeit… Életszemlélete megváltozott, felismerte: csak rajta múlik, hogy megteremtse saját életében és közvetítse az emberek felé azt a szeretetet, amit „ott” átélt…

R. Kárpáti Péter előadássorozatának 3. állomásán is díjtalan a részvétel, de regisztrációhoz kötött! Jelentkezni a környei Művelődési Házban lehet hétköznapokon 10 és 17 óra között. Telefon: 34/473-091, 30/6462147.

Megosztás