Slider

Üdvözöljük Környén!

2851 – Környe, Alkotmány u. 2. | telefon: 34/573-100 | kapcsolat: info@kornye.hu

14életValóban 21 grammot „nyom” a lélek? Létezik az alagút és olyan fényesség, melynek a Nap „nyomába sem érhet”? Létezik a halálközeli élmény, vagy mindez „csak” kémia? Ha kémia, akkor a „visszatérők” kortól, nemtől, faji hovatartozástól, iskolázottságtól, származástól, vallástól függetlenül miért számolnak be „kísértetiesen” hasonló élményekről?

1életA többi között ezekre a kérdésekre is „választ” kaphattak mindazok, akik április 14-én ellátogattak a Művelődési Házba R. Kárpáti Péter „Élet az élet után” című, filmvetítéssel egybekötött előadására, melyre a Községi Könyvtár invitálta az érdeklődőket.

 Miért indokolt a „válasz” szó idézőjelbe tétele? Mert a bő két és fél órás előadást követően valószínűleg mindenki másként fogalmazta meg: a kétkedők talán megerősítették szkepticizmusukat, talán elbizonytalanodtak, azok pedig, akik hitték, netán át is élték, talán ugyanolyan megerősítést, esetleg elbizonytalanodást éltek át. Hiszen R. Kárpáti Péter előadás, film- és kötetsorozatának nem célja a halál utáni bárminemű létezés tagadása, igazolása, megkérdőjelezése, misztifikálása. Az előadás azért jött létre, hogy a lehető legtárgyszerűbben mutassa be mindazt, amit a halálközeli élmények jelenségköréről a XXI. század elején tudni lehet.

2élet4élet 5élet 7élet 8élet 9élet 10élet 11élet 12élet 13élet 15élet 16élet 17élet 18élet

Megosztás