Slider

Üdvözöljük Környén!

2851 – Környe, Alkotmány u. 2. | telefon: 34/573-100 | kapcsolat: info@kornye.hu

Tavaly márciusban írt alá konzorciumi megállapodást Kecskéd, Környe és Oroszlány polgármestere a három települést és Tatabányát összekötő, 1,1 milliárd forint értékű kerékpárút megvalósításáról. A TOP-os (Terület- és Településfejlesztési Operatív Program) – immár nyertes – projekt keretében Tatabánya és Környe közigazgatási határától indulva Oroszlányig épül meg a kerékpárút.

Szerdán az oroszlányi városházán találkozott újra a három polgármester, Lazók Zoltán, Beke László és Grúber Zoltán, hogy a nyilvánosságra hozott kormányhatározat fényében tárgyalják meg a további tennivalókat.

A nyomvonal 11,8 kilométer aszfaltozott és 1 kilométer erdei útból áll. A burkolattal el nem látott szakasz a fő nyomvonalról ágazik le a kamalduli remeteség majki műemlék együttese felé.

A pályázati források elosztásának sajátosságai miatt a tatabányai, 4,2 kilométeres szakasz külön beruházásban épülhet meg. A teljes hosszában mintegy 16 kilométeres útvonal elkészülte után Oroszlánytól a Dunáig lehet majd kerékpározni az Által-ér mentén.

A megbeszélésen Busz Tamás, a Partner Mérnöki Iroda tervezője ismertette a további feladatokat, ugyanis rendkívül szűkösek a határidők: az engedélyeztetési eljárást 60 nap alatt kell végigvinni.

Legsürgetőbb az önkormányzatok kisajátítási eljárásainak befejezése, de hasonlóan fontos a régészeti feltárás elvégzése, a területek átminősítése, az alábányászottsági vizsgálat, a mezőgazdasági területek művelésből való kivonása, valamint egyeztetés a MÁV-al, hiszen a nyomvonal két helyen is keresztezi a vasutat a már elkészült tervek szerint.

forrás: oroszlany.hu

Megosztás