Slider

Üdvözöljük Környén!

2851 – Környe, Alkotmány u. 2. | telefon: 34/573-100 | kapcsolat: info@kornye.hu

Semmelweis napi ünnepségre érkeztek kedd délután a környei Polgármesteri Hivatalba orvosok, védőnők és asszisztensek. Beke László polgármester az egészségügyi dolgozók számára valamennyi környei nevében mondott köszönetet a község lakosainak egészségügyi alapellátása érdekében, s az azon túl végzett munkájukért.

A környei önkormányzat pár esztendeje teremtette meg a Semmelweis napi szerény ünnepség hagyományát, amikor kisebb ajándékokkal, s kötetlen beszélgetésre várják a község egészségügyi dolgozóit, házi- és fogorvosait, gyermekorvosát, védőnőit és az asszisztenseket. Van, aki az önkormányzat alkalmazottjaként, s vannak, akik a helyhatósággal kötött vállalkozói szerződés alapján biztosítják a kötelezően biztosítandó egészségügyi alapellátást, ám mindannyiuk munkájára jellemző, hogy abban a gyógyítás mellett a felvilágosítás, megelőzés is hangsúlyos szerepet kap – emelte ki kedden Beke László.

Köszönöm azt a munkát, amelyet a községünk egészségügyi alapellátásáért, s még ezen túl végeznek. Számtalan példa bizonyítja, hogy Környén az egészségügyben tevékenykedők valóban hivatásuknak érzik munkájukat, s olyan hivatásuknak, amelyre valóban feltették mindennapjaikat, s amelynek egyaránt része az itt élők testi és lelki ápolása – fogalmazott a polgármester.

Az egészségügyben ténykedőkkel karöltve az önkormányzat igyekszik minden évben ezen a területen valami újat meghonosítani, a saját lehetőségéhez mérten segíteni a gyógyításban, prevencióban, ezért az is örömmel tölt el, hogy az év elejétől a Környei Hírhozóban rendszeresen jelennek meg az Önök tollából felvilágosító, tájékoztató írások, hogy az itt élők egészségére még inkább figyeljünk, az életüket szebbé, jobbá tegyük. Tudom, e téren még számos feladat vár ránk, hiszen hallani a statisztikákat, hogy az ország mily mértékben elmaradott a megelőzés tekintetében, de ezért is hiszem, hogy olykor valóban bele kell borzongni és el kell gondolkodni a számokon, hogy a minket követő generációk már ne szembesülhessenek ilyen mértékű problémákkal, s viseljék azok következményeit – tette hozzá a polgármester.

A köszönet virágai és a szerény ajándékok átadása után, a családias hangulatú ünnepségen Beke László azt is bejelentette, hogy a védőnők igénye alapján már megérkezett a szolgálathoz egy új számítógép, s várhatóan a háziorvosok kérését is hamarosan teljesíti az önkormányzat: a tervek szerint mindkét körzet háziorvosa már pénteken átveheti azt két új számítógépet, amely kiváltja a korábbi, az elmondásuk szerint elavult, s lassú gépeket.

Megosztás