Slider

Üdvözöljük Környén!

2851 – Környe, Alkotmány u. 2. | telefon: 34/573-100 | kapcsolat: info@kornye.hu

1semmelweisSemmelweis napi ünnepségre érkeztek kedd délután a környei Polgármesteri Hivatalba orvosok, védőnők és asszisztensek. Beke László polgármester az egészségügyi dolgozók számára valamennyi környei nevében mondott köszönetet a gyógyító, ugyanakkor embert próbáló hivatásuk gyakorlásáért.

A környei önkormányzat évek óta Közegészségügyi Díjjal ismeri el mindazok munkáját, akik az egészségügyben végzett tevékenységükkel kiérdemelték a falu elismerését. A díjat minden évben az augusztus 20-ai rendezvényen vehetik át az arra érdemesek, így a keddi Semmelweis napi ünnepségen Beke László polgármester a 2semmelweiskörnyeiek nevében megfogalmazott köszönetnyilvánítás mellett – díjátadás helyett – virággal és süteménnyel várta kötetlen beszélgetésre az egészségügyi dolgozókat.

Szükség van arra, hogy érezzék: elismerik a munkájukat, hogy sokszor időt és energiát nem kímélve végezik hivatásukat. Bizony az orvosnak – főleg falun – nem telik le a munkaideje délután két órakor. Ha kell, éjjel is megy a beteghez. Nem azért, mert ez van a munkaköri leírásában, hanem mert ezt diktálja a lelkiismeret, ezt diktálja az a belső hang, amely segített dönteni, hogy milyen hivatást válasszanak.” – fogalmazott Beke László, aki a község lakói nevében a hölgyeket egy-egy szál virággal köszöntötte, s valamennyiüknek egy erre az alkalomra készíttetett, Ottlik Géza gondolatait tartalmazó emléklapot nyújtott át: 4semmelweisA betegség nem úgynevezett „jó”. De például, aki volt valaha csecsemő, visszakerül vele az anyja ölébe, kialhatja magát végre, kap enni-inni, kiszolgálják, heverhet nyugton. Annyit alhat megint, amennyi alvás kell neki. Visszamerül a született kiváltságaiba. Király és titok. Gyengédség veszi körül és szolgálat. És ha csak lagymatag, tessék-lássék módra is; és ha álszent, beidegzett képmutatásból is; annyi baj legyen: jelzést kaptál az eredeti egyedülálló helyzetedről. Helyrebillen a világ: körülötted kering megint. Az embernek cseléd kell és nem parancsnok. Mindenkinek, a gyengének is, az erősnek is. A többi ember részéről. Születésed pillanatától fogva, és mindvégig is, segítségre van szükséged. Segítségre, mégpedig az élethez.

3semmelweis5semmelweis 6semmelweis 7semmelweis8semmelweis

Megosztás