Slider

Üdvözöljük Környén!

2851 – Környe, Alkotmány u. 2. | telefon: 34/573-100 | kapcsolat: info@kornye.hu

Paradicsom! – vágta rá igen határozottan a „mi ez?” kérdésre szerdán a Vackor Óvoda és Bölcsőde egyik aprósága a gránátalma láttán, amikor a Vöröskereszt környei szervezetének képviseletében gyümölcsökkel teli ládákkal kopogtatott be az intézménybe Andor Ildikó titkár.

A bölcsisek kivételével valamennyi kis vackoros épp az udvaron játszadozott a szokatlanul jó időben, amikor a titkár megérkezett a szemre is igen tetszetős „gyümölcskavalkáddal”, így pillanatok alatt körbevették, s az óvodapedagógusok segítségével „felmérték”, milyen alapanyagokból készül hamarosan sok-sok finomság.

Környén több mint tíz éves múltra tekint vissza, hogy az egészségnevelési hónap, azaz november napjainak egyikén a szervezet ízletes, különleges, s legfőképpen egészséges finomságokkal ajándékozza meg az apróságokat, ezúttal is bő 30 ezer forint értékben vásárolt be a titkár banánból, ananászból, narancsból, kiviből, kókuszdióból, mandarinból, mézdinnyéből, grapefruitból és a kevésbé ismert pomeloból.

A legnépszerűbb gyümölcsnek idén is a banán bizonyult, egy kislány meg is jegyezte, hogy ő biztosan maki majom lehet, mert imádja, és azonnal fel tudná falni az egészet. Erre persze csak később kerül sor, s úgy, hogy mindenkinek jusson, hiszen a gyümölcsökből a gyerkőcök – mint ahogy eddig minden évben – az óvodapedagógusok segítségével ízletes, és legfőképp nagyon-nagyon egészséges salátát készítenek majd.

Megosztás