Slider

Üdvözöljük Környén!

2851 – Környe, Alkotmány u. 2. | telefon: 34/573-100 | kapcsolat: info@kornye.hu

véradásÖtvenhárman jelentek meg az idei év második környei véradásán, csütörtökön a Művelődési Házban, s bár a januári részvételtől ez elmaradt, Kissné Ágoston Éva véradó felelős úgy véli, hogy nincs ok panaszra.

Januárban ugyanis hetvenen érkeztek, amikor kétszeresen is irányított véradást tartottak és gyűjtöttek egy ifjú környei hölgy és egy idősebb, szintén helybéli férfi műtéti beavatkozásához vért, sikerrel.

Később azonban kiderült, hogy az egyik műtéthez további vérre van szükség, így a véradó felelős „riasztotta” a megfelelő vércsoportú környei önkénteseket, akik közül heten vettek részt az újabb, irányított véradáson, s ők – mivel nem telt el a szükséges idő – csütörtökön nem lehettek donorok.

véradás_04Az év második környei véradásán a szüleitől látott példát követve Vadas Dominik „debütált”. A fiatalember édesapjával érkezett első alkalommal, melyet a remények szerint még sok-sok tucat követ, s – a még további remények szerint – nem csupán az övé. Hiszen a Magyar Vöröskereszt honlapján is megtalálhatóak a közismert érvek: a véradók egészségesek, a véradók életmentők, a véradók hősök. A véradás egyben szűrővizsgálat is, így visszajelzést kapnak a donorok az egészségügyi állapotukról. A véradás igazi közösségi élmény, együtt még jobb segíteni. Egy véradással egy donor három beteg embernek segíthet!

Környén legközelebb július 22-én lesz véradás, amikor ismét várják a visszatérő és elsőalkalmas donorokat.

véradás_02véradás_03 véradás_05 véradás_06 véradás_07 véradás_08 véradás_09

 

Megosztás