Slider

Üdvözöljük Környén!

2851 – Környe, Alkotmány u. 2. | telefon: 34/573-100 | kapcsolat: info@kornye.hu

1jogpontJó lenne tudni, forduljak-e bírósághoz, érdemes-e jogi útra terelni az ügyet? – a többi között ilyen kérdések is felmerültek az eltelt közel 10 hónap alatt a Jogpont+Mini jogsegélyt nyújtó szolgálat ügyfélfogadási idejében Környén. Dr. Partali László, aki a hónap első négy szerdáján 8-10 óráig biztosítja a díjmentes tanácsadást a Polgármesteri Hivatalban, a projektmenedzser W. Csoma Évával értékelte szerdán az eddigi megyei tapasztalatokat.

Alkalmanként több ezer forintos kiadástól mentesülnek mindazok, akik élnek a Jogpont+Mini jogsegélyt nyújtó szolgálat biztosította lehetőségekkel a megyében Tát, Ács, Bábolna, Nyergesújfalu, Lábatlan mellett Környén is. Az Európai Uniós támogatással, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával megvalósuló program elsősorban a munkajog, társadalombiztosítás, társasági és cégjog, közigazgatási jog, családjog területein kínál eligazodást egészen az iratszerkesztésig, 6jogpontfontos azonban tudni, hogy ügyvédi képviseletet nem biztosít – hangzott el szerdán a környei Művelődési Házban azon a sajtótájékoztatón, melyen W. Csoma Éva projektmenedzser és dr. Partali László ügyvéd summázta az eddigi tapasztalatokat. Mint a projektmenedzser elmondta, a díjtalanul igénybe vehető jogi tanácsadás Környén is ez év november végéig várja az érdeklődőket, s eddig megyei szinten jól „vizsgázott”, hiszen már most elérték a projekt lezárultáig elvárt ügyszámot.

Dr. Partali László minden hónap első négy szerdáján 8-10 óráig biztosítja a díjmentes tanácsadást a környei Polgármesteri Hivatalban, ez idáig közel 100 ember fordult hozzá segítségért. Mint elmondta, a díjtalan segítés több esetben szolgálta a drága peres eljárás megelőzését, hiszen az érdeklődő arra volt kíváncsi, hogy vajon érdemes-e bíróságon keresni az igazát, vagy sem? De olyan is előfordult, hogy valaki többkilónyi irattal érkezett segítséget kérni.

Az ügyvéd úgy vélte, hogy a faluban hamar hírét vették a lehetőségnek, amit nem csupán az eddigi érdeklődők száma jelez, hanem az is, hogy a külterületekről, Irtáspusztáról, Tagyospusztáról és Környebányáról is érkeznek.

Környén eddig a 9jogponttanácsért fordulók fele családjogi kérdést tett fel az ügyvédnek, házassági vagyonjog, gyermektartás, szülőtartás, házasság felbontása kapcsán kérték a szakember segítségét, míg 40 százalékuk munkajogi témakörben, amely dr. Partali László szerint a nagyobb létszámú ipari parki foglalkoztatottságnak, s annak tudható be, hogy a vonatkozó hatályos törvényben sok új elem jelent meg.

A környei Polgármesteri Hivatalban tehát november 30-áig várja dr. Partali László az érdeklődőket minden hónap első négy szerdáján 8 és 10 óra között.

A személyes ügyfélfogadáson túl lehetőség van interneten (mailben és on-line) illetve a telefonos zöld számon (06-80/205-404) is tanácsot kérni. Ennek működéséről és a Jogpont+Mini-ről bővebb információt kaphatnak a www.jogpontplusz.hu honlapon.

 

Megosztás