Slider

Üdvözöljük Környén!

2851 – Környe, Alkotmány u. 2. | telefon: 34/573-100 | kapcsolat: info@kornye.hu

A Környei Horgász Egyesület nagyjából két évtizede hívja évi egy alkalommal gyermek tagjait is versenyezni, s bár az idei, szeptember 15-ei megmérettetésen a nevezők száma nem érte el a tavalyi 28-as rekordot, a gyerekek szép fogási eredményeket értek el. Pontosan egy tucat fiú és négy lány telepedett ki reggel a tó partjára, s bár kettejüktől elpártolt a horgász szerencse, a 14 ifjú horgász összességében 14 kiló 31 deka halat fogott ki, ami igencsak szép teljesítmény.

A versenyt hagyományosan a tatabányai Fisch Kft. támogatta, ezúttal is öten részesültek ajándéktárgy díjazásban, s időnként bizony elkélt a szülői segítség az eredményhirdetéskor. Csupán 2 dekán múlt, hogy az ötödik helyezettnek járó ajándékot nem Pankotai Izabella, hanem Jordán Bence vehette át, akinél a mérleg 1,38 kilót mutatott. Őt 20 dekával múlta felül Hamburger István (1,58 kg), akit viszont csupán 4 deka választott el a bronzérmes helyezéstől, amit egy aprócska ifjú hölgy, Baracskai Lia szerzett meg 1,62 kilóval.

Az 5 esztendős Juhász Gergely tavaly élete első versenyén az ötödik helyen végzett, most viszont magabiztosan léphetett fel a képzeletbeli dobogó második fokára az 1,98 kilós eredményével, s Jeszenovics Róbert első helyezéséhez sem fért kétség, hiszen ő – messze túlszárnyalva a mezőnyt – összesen 2,54 kilónyi halat fogott ki.

Míg a gyerekek délelőtt szorgosan gyűjtögették a dekákat, addig az őket kísérő felnőttek egy része és az egyesület vezetőségi tagjai egy 10,6 kilós ponty „csodájára jártak”, ami a Dunakesziről érkező Kaizinger Gábor horgára akadt. A vendéghorgász csütörtök reggel verte fel a sátrát a tó partján, és a szombati gyermek horgászversenyig több mint 100 kilónyi halat fogott ki, így – jegyezték meg többen is – igazolta, hogy valóban élnek tekintélyes méretű pontyok is a környei tóban.

 

Megosztás