Slider

Üdvözöljük Környén!

2851 – Környe, Alkotmány u. 2. | telefon: 34/573-100 | kapcsolat: info@kornye.hu

Első alkalommal látogatott Dieter Knoll, a Henkel Magyarország Kft. ügyvezető igazgatója szerdán Környére, ahol Beke László polgármesterrel találkozott. A Henkel október 26-án jelentette be: a társaság majdnem 15 millió eurós zöldmezős beruházással ragasztógyárat épít a Tatabányai Ipari Park környei területén.

December 2-án kerül sor a Henkel Magyarország Kft. új ragasztógyárának ünnepélyes alapkőletételére a Tatabányai Ipari Park Környéhez tartozó területén – a többi között ez is elhangzott szerdán, amikor első alkalommal érkezett látogatásra Dieter Knoll ügyvezető igazgató, dr. Flóhr Balázs vezető jogtanácsos és Varga Patrícia kommunikációs vezető Beke Lászlóhoz, a község polgármesteréhez.

A Henkel október 26-án hozta nyilvánosságra döntését, miszerint az új, modern ragasztóanyag gyárát, és a hozzá tartozó logisztikai központot a Tatabánya-Környe Ipari Parkban kívánja megépíteni, amellyel különösen az elektronikai területen fejlődő közép-kelet-európai régióban erősíti gyártási kapacitását.

Dieter Knoll ügyvezető igazgató szerdán arról is tájékoztatta Beke László polgármestert, hogy az új üzem beruházási értéke 14,7 millió euró, s várhatóan 2012-ig kezdi el működését 80 fő részére biztosítva munkalehetőséget. Mint elhangzott, a Henkel korábban tanulmányokat folytatott a régió országaiban, s azért döntött a Tatabányai Ipari Park környei területe mellett, mert Magyarország Európa középpontjában helyezkedik el és jelentős az elektronikai ipar koncentrációja.

Beke László polgármester üdvözölte a társaság döntését, hiszen – mint mondta – a jelenlegi, válsággal terhelt időszakban irigylésre méltó eseménynek számít hazánkban, ha valahol egy új gyár alapkőletételi ünnepségére készülhetnek, s ráadásul egy olyan gyáréra, amellyel 80 munkahelyet teremtenek, s amellyel a Henkel a növekedés alapjait kívánja lerakni a közép-kelet-európai régióban. A polgármester röviden vázolta a Tatabánya és Környe önkormányzata, valamint az IPH Kft. közötti együttműködést, amely szoros összefogás a jelenlegi gazdasági helyzetben is megérleli gyümölcsét. „Mindennek kulcsa az együttműködés. Együttműködés a megyeszékhely és egy község között, együttműködés egy gazdaságélénkítő szervezettel, s egyáltalán nem utolsó sorban együttműködés azzal a társasággal, melynek képviselőit most először, de minden bizonnyal nem utolsó alkalommal köszönthetem Környén.” – fogalmazott a polgármester a találkozó során.

Az idén 134 éves vállalatot Fritz Henkel alapította 1876-ban. Mára a világ 125 országában van jelen és mintegy 50 ezer alkalmazottat foglalkoztat. A Henkel konszern székhelye Németországban, Düsseldorfban van. A vállalat tavaly 13,5 milliárd euró árbevételt és 1,36 milliárd euró üzleti eredményt ért el. A Henkel Magyarország Kft. értékesítési árbevétele tavaly majdnem elérte a 84 milliárd forintot, az állományi létszáma az éves átlagot tekintve 595 fő volt.

Megosztás