Slider

Üdvözöljük Környén!

2851 – Környe, Alkotmány u. 2. | telefon: 34/573-100 | kapcsolat: info@kornye.hu

dalosA hagyomány nem a hamu őrzése, hanem a láng továbbadása! – Morus Tamás, a XVI. század nagy államférfijának gondolatával nyitotta meg szombat délután Tirhold Kármen, a Német Nemzetiségi Önkormányzat Környe elnöke a Német Nemzetiségi Dalkör által szervezett Tavaszköszöntő dalos találkozót a Művelődési Házban.

Az elnök azt is hozzátette: bár Morus Tamás több száz éve jegyezte le a mondatot, ma talán még igazabb, mint annak idején volt.

dalos_03A láng továbbadásának gyönyörű példájaként lépett a színpadra a Környei Hagyományőrző Német Nemzetiségi Gyermekcsoport, akik szereplése minden rendezvény üde színfoltja és elragadtatott mosoly csal az arcokra. Egyben ők jelentik a jövőt, a folytatást, s a reményt, hogy a falubeli hagyományőrzők törekvései nem hiábavalóak. Szintén a jövő reménységeként varázsolt el mindenkit harmonikamuzsikájával a kecskédi Molnár Alex, aki még csak nyolc esztendős, produkciójával máris vastapsra sarkallta a vendégeket.

dalos_42A program során színre lépett a Szomódi vegyes kórus, melynek bár fő profilja a magyar népdalok éneklése, minden évben bővítik német dalaik repertoárját is. Gyönyörű dalokkal érkezett a Törökbálinti Hagyományőrző Svábkórus, a Vértestolnai Német Nemzetiségi Dalkör, a házigazda Környei Német Nemzetiségi Dalkör Goór Józsefné vezetésével, s csendültek fel másfél órán keresztül a vidám és keserédes nóták szerelemről, elmúlásról, emberi érzésekről.

A program hagyományosan fehér asztal mellett ízletes vendéglátással, majd pedig a szintén elmaradhatatlan közös nótázással zárult.

A rendezvényt a Német Nemzetiségi Önkormányzat Környe, valamint a Környei Németek Baráti Köre és Kultúregyesülete támogatta.

dalos_04 dalos_06 dalos_07 dalos_10 dalos_11 dalos_12 dalos_13 dalos_14 dalos_15 dalos_16 dalos_17 dalos_18 dalos_23 dalos_32 dalos_38 dalos_44 dalos_47 dalos_49 dalos_50 dalos_52 dalos_53 dalos_54 dalos_56 dalos_57dalos_60

Megosztás