Slider

Üdvözöljük Környén!

2851 – Környe, Alkotmány u. 2. | telefon: 34/573-100 | kapcsolat: info@kornye.hu
fotó: MOB

fotó: MOB

Nagyon erős lesz Szocsiban a mezőny, ám ugyanezekkel a korisokkal küzdöttünk a kvalifikációs versenyeken. Hiszek abban, hogy kis ügyességgel, kis szerencsével a legjobb tizenhatba, sőt, a legjobb nyolcba juthat bármelyikünk. Azért gondolom így, mert a mezőny ugyan erős, de nagyon sok hasonló képességű koris alkotja. Kivárás, ez a kulcsszó. A magyar rövid pályás gyorskorcsolya kiválóan fejlődik, ám arra még nemigen vagyunk képesek, hogy uraljunk egy futamot, arra viszont igen, hogy a tempót lekövessük.– ezek a gondolatok olvashatók a Magyar Olimpiai Bizottság honlapján a környei Béres Bencétől, aki hétfőn sajnos Knoch Viktorral és Liu Shaolin Sándorral együtt búcsúzott a selejtezőben 1500 méteren a rövidpályás gyorskorcsolyázók első versenynapján a szocsi téli olimpián.

Környe olimpikonja, a 21 esztendős Béres Bence a negyedik futamban a rajtot követően a harmadik helyen haladt, majd az amerikai Eduardo Alvarezzel csatázott, aki előbb megelőzte őt, de Bence egy gyors manőverrel visszavette az elődöntőt érő pozíciót. Alvarez aztán megint megelőzte, és három körrel a vége előtt lemaradt a nagy tempóra váltó kétszeres olimpiai bajnok kanadai Charles Hamelin, az orosz Szemjon Jelisztratov és az amerikai alkotta hármasról, sőt végül az utolsó helyre csúszott vissza.

A környei fiatalember úgy vélte, az 1500 számára jó bemelegítés volt, mert nem ez a főszáma. Azt is elárulta, három-négy körrel a vége előtt érezte, hogy elfogyott az ereje, de az eddig nyújtott teljesítménye bíztató lehet az 1000 méterre nézve. (forrás: MTI).

A magyar férfi rövidpályás gyorskorcsolyázók, így Béres Bence is, csütörtökön folytatják szereplésüket az 1000 méter selejtezőjével, a közszolgálati televíziók nem közvetítik élőben a számukat, a nap eseményeinek összefoglalója este 8 óra 45 perctől tekinthető meg az M2-ön.

A gyorskorcsolya versenyszámok csütörtökön magyar idő szerint 11 órakor kezdődnek, szurkoljunk a magyaroknak és a környei Béres Bencének!

A Téli Olimpia eseményei élőben az interneten követhetők az alábbi linken, ahol az NJVT1 – NJTV 8 linkekre kattintva tekinthetők meg a különböző sportágak versenyszámai http://nutjob.eu/njtvx1.html.

Megosztás