Slider

Üdvözöljük Környén!

2851 – Környe, Alkotmány u. 2. | telefon: 34/573-100 | kapcsolat: info@kornye.hu

para-papagáj_04Termett már környei kertben pajzán répa, kutyaütő krumpli, parianyu, s még ki tudja mennyi érdekesség, szépség, amelyekről nem készült híradás. Pedig a természet csodáit érdemes megörökíteni. Az nem hencegés, s azzal másoknak is szerzünk néhány vidám, álmélkodó, rácsodálkozó, örömteli percet.
Andor Ferencnével már egy ideje vártunk erre a percre. Pár esztendeje mesélt az egyetlen napig virágzó kaktuszáról, amit csak nem sikerült lencsevégre kapni. Hol az időjárás, hol a technika ördöge szólt közbe, ám idén megtört a jég, s1andorné elkészült a régóta áhított fotó a csodálatos természet egyik tiszavirág életű remekéről. De talán az sem volt véletlen, hogy a megörökítés eddig váratott magára, hiszen az udvaron pompázó, nagyjából 15 esztendős kaktuszok, virágzó angyal trombita és havai rózsa között Marika a nyúlketrecekhez is invitált, mondván, ilyen nyuszit ő még nem látott, s szerinte én sem. És valóban. Az egyik tapsifülest alaposan megtréfálták a gének: a hiedelem szerint gyáva nyúlszívet rejtő testhez egy oroszlán pofiját párosították.
para-papagáj_05A Bódi család kiskertjében is mókázott a természet, vidám perceket okozott az egyébként is igen termetes paradicsomok egyike. Akár paragájnak is nevezhetnénk, hiszen első pillantásra nagy valószínűséggel mindenki gondolatai között egy nagycsőrű madár, a papagáj sejlik fel. A súlya a paradicsomot sajnos lehúzta a száráról, ám ott jártamkor Erzsi néni gondosan őrizte egy pohárban, hogy a nyaralásból hazaérkező és a természet szépségeire igen fogékony legkisebb unoka is rácsodálkozhasson.
S hogy hol termett a paragáj? Ott, ahol a napraforgók is három méteres magasságig nőttek. Aki nem hiszi, gyorsan járjon utána, mert sajnos a természet csodái is múlandók…

2andorné 5andorné6andornépara-papagáj_02para-papagáj_03para-papagáj

Megosztás