Slider

Üdvözöljük Környén!

2851 – Környe, Alkotmány u. 2. | telefon: 34/573-100 | kapcsolat: info@kornye.hu

1vegye-vigyeTengerparton gyűjtött kagyló 5, 10, 15 és 20 forintért – az ár a portéka méretétől függően nőtt az egyik standnál péntek délután az általános iskola tánctermében, ahol a két évtizedes múltra visszatekintő vegye, vigye, cserélje vásár várta a gyerkőcöket.

A hagyományt annak idején László Márta teremtette meg, s bár a kínált terméklista a 20 évvel ezelőttihez képest változott, népszerűsége semmit sem csökkent: az elsősöktől a végzősökig minden korosztályból érkeztek, volt, aki csak nézelődni, volt, aki értékesíteni, csereberélni, s az 13vegye-vigyeötödikes Reihnardt Lili személyében a „szolgáltatóipar” is színesítette a kínálatot. Lili csillámtetkókat készített a diákoknak: a legkisebbeknek ajándékba, a nagyobbaknak némi ellentételezésért, hiszen – mint mondta – a kicsiknek nincs pénzük, de az idősebbeknek már van.

2vegye-vigyeA terem órákon át zsongott: aki megszerezte, lealkudta, elcserélte a vágyott játékot, rajzfilmfigurát, kisautót, édességet, vagy éppen túladott azon, elégedetten távozott, de máris érkezett az utánpótlás az újabb gyerekek, újabb „kínálatok”, zsákbamacskák személyében. A vásári forgatag tehát idén is vonzotta a tanulókat, a legtöbben már most azt firtatták, hogy mikor lesz legközelebb, így László Márta szerint elképzelhető, hogy az idei tanévben dupláznak a programból.

3vegye-vigye21vegye-vigye 4vegye-vigye 5vegye-vigye 6vegye-vigye 7vegye-vigye 8vegye-vigye 9vegye-vigye 10vegye-vigye 11vegye-vigye 12vegye-vigye 14vegye-vigye 15vegye-vigye 16vegye-vigye 17vegye-vigye 18vegye-vigye 19vegye-vigye 20vegye-vigye

Megosztás