Slider

Üdvözöljük Környén!

2851 – Környe, Alkotmány u. 2. | telefon: 34/573-100 | kapcsolat: info@kornye.hu

csárdáskirálynőA Nemzeti Művelődési Intézet szakmai támogatásával csatlakozik a Csárdáskirálynő 100 című programhoz. A magyar operettet 2013-ban a Hungarikum Bizottság döntésének értelmében felvették a hungarikumok közé. A műfaj elsősorban a magyaroknak köszönhetően vívott ki nemzetközi szinten is rangos helyet magának, ezzel is öregbítve az ország hírnevét.

A székesfehérvári Vörösmarty Színház most meghirdetett programja a nagy múltú, éppen 100 éves operettünknek szeretne emléket állítani a közösség bevonásával. November 17-én 17 órakor Székesfehérvár főterére, a Városház térre várják a zeneszeretőket, operett-barátokat, érdeklődőket, öregeket és fiatalokat, kicsiket és nagyokat a szervezők, hogy énekeljenek együtt a  Csárdáskirálynő 100 című program keretében: száz és ezer torokból csendüljön fel Kálmán Imre operettjének egyik leghíresebb részlete.

A szervezők úgy érzik, hogy az ötlet túlmutat Székesfehérvár város határain, ezért meghívják a Kárpát-medence összes települését, annak valamennyi lakóját e közös éneklésre. Reményeik szerint a megadott időben több ezer ember énekli majd együtt a „Jaj, cica…” kezdetű népszerű dallamot, Kálmán Imre halhatatlan melódiáját. A tervek szerint a nagyszabású eseményhez csatlakozik a Magyar Televízió is.

Megosztás