Slider

Üdvözöljük Környén!

2851 – Környe, Alkotmány u. 2. | telefon: 34/573-100 | kapcsolat: info@kornye.hu

OLYMPUS DIGITAL CAMERACsaládi és lelki napot szervezett vasárnap a Környei Római Katolikus Egyházközség a katolikus templomban és a II. János Pál pápa téren, a rendezvényt azonban sajnos nem kísérte a remélt érdeklődés a falusiak részéről. Aki viszont ott volt, az teljes lelki feltöltődéssel térhetett haza.

A délelőtti szentmise előtt a családokért felajánlva imádkoztak rózsafüzért az asszonyok, majd Tremmel Kata főszervező köszöntötte az egybegyűlteket, ismertetve az idei tanévben a hittanos diákokra váró eseményeket, hiszen a később kezdődő szentmise egyben a környei általános iskola Veni Sancte, azaz tanévnyitó miséje volt.

A Bedy Sándor plébános által bemutatott szentmisét Szűz Mária tiszteletére és a környei családokért, községünkért ajánlották fel, a hittanos gyermekek könyörgése a sikeres tanévről, az emberek lelki feltöltődéséről szólt. A szentmisét Áncsák Lilla hangja tette teljessé.

OLYMPUS DIGITAL CAMERADélután a résztvevők a tatai Szent Imre Plébánia fiataljai vezetésével zenés áhítaton vehettek részt, közben a kisebbeket gyermekfoglalkoztató várta kézműveskedéssel, játékokkal, mesefilm vetítéssel.

Később a felnőttek a szentségi házasságról, a papi hivatásról szóló és egy apáca életútját bemutató filmeket tekintettek meg, majd Bedy Sándor plébános osztotta meg személyes élményeit, érzéseit a hivatásról, mesélt saját életének alakulásáról, s arról, milyen volt, mit jelentett számára a lelkipásztorrá válás.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAKora este a tatabányai Bárdos Lajos Vegyeskar tagjainak gyönyörű énekhangja töltötte meg a templomot Kisboldogasszony napjának tiszteletére Mária énekekkel: Szűz Máriáról szóló kórusművekkel és vallási tárgyú liturgikus énekekkel, melyek közül talán a legkiemelkedőbben és leginkább szívmelengetően Kodály Zoltán „Ének szent István királyhoz” című műve csengett.

Az első családi és lelki nap közel félszáz érdeklődő részvételével agapéval, szeretetvendégséggel zárult, a rendezvény végén Horváth Boldizsár fejezte ki köszönetét a vendégek és a fellépők számára, kiemelve a Bárdos Lajos vegyeskar csodálatos műsorát, a tatai fiatalokat, Bedy Sándor atyát, valamint a szervezőket, Tremmel Katát és Popovics Milánt.

A Környei Római Katolikus Egyházközség abban a reményben köszöni Környe Község Önkormányzatának támogatását, s mindazok segítségét, akik hozzájárultak az ünnep színvonalához, szépségéhez, hogy egy esztendő múlva ismét lesz lehetőségük megszervezni a családi és lelki napot, s hogy jelentősebb érdeklődés mutatkozik majd a program iránt.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Megosztás