Slider

Üdvözöljük Környén!

2851 – Környe, Alkotmány u. 2. | telefon: 34/573-100 | kapcsolat: info@kornye.hu

Ti mindig kitaláltok valamit! – mosolygott egy idős hölgy, amikor kézbe vette a környei Idősek Klubjának december 12-ei karácsonyi ünnepségén az ajándékot: egy törékeny, melegséget árasztó angyalszárnyat, melyet nagy-nagy szeretettel készítettek és adtak át az intézmény kollektívája nevében. A vértessomlói és környei tagok ezúttal is a Művelődési Házban gyülekeztek, a vendégeket ünnepi asztalok, gyönyörűen feldíszített karácsonyfa fogadta, amelyre, ahogy az már hagyomány, ők is felakasztottak egy-egy szépen csillogó színes gömböt.

A karácsony egymáshoz vezet bennünket, nem csak egy ünnep, hanem egy érzés. Ezt az ünnepet az emlékezés, az együttlét élménye, a boldogság érzése különbözteti meg a hétköznapoktól. Egymásra mosolygunk, mert együtt lehetünk… az ünnep közeledtével kikristályosodik minden, ami fontos, és elhomályosul, ami lényegtelen. Most van itt az ideje, hogy megálljunk, és csak a tiszta belső hangra figyeljünk. Rájövünk, hogy nem az új tárgyak adják a nagy örömet, hanem a megismételhetetlen élmények, az ilyenek, mint a mai délelőtt is… – hangzottak el az ünnepi gondolatok Halász-Becker Anitától, s bár a kedvezőtlen időjárás miatt a meghívottak egy része távol maradt, akik ott voltak, valóban szép, megismételhetetlen pillanatokkal gazdagodtak.

Csóra Jánosné és Maticsné Szabó-Kovács Ágnes felkészítésében a 4.a osztályos gyerekek csengettyűmuzsikával, csodaszép karácsonyi versekkel varázsoltak karácsonyt a terembe, a szívekbe, ahogy Kosztolányi Dezső is megfogalmazta: kik messze voltak, most mind összejönnek a percet édes szóval ütni el…

A kicsik már negyedik esztendeje ajándékozzák meg karácsonyi műsorukkal az időseket, s ahogy Somlói-Nagy Renáta fogalmazott, mindig is csodálattal tölti el őket a különleges csengettyűmuzsikájuk. A Tatabányai Járási Egyesített Szociális Intézmény szakmai vezetője ezért azt kérte a gyerekektől és felkészítőjüktől, hogy egyszer a tudásukat is osszák meg velük, mert bizony jó lenne megtanulni, s együtt muzsikálni az idősekkel, újabb megismételhetetlen élménnyel töltekezni.

 

Megosztás