Slider

Üdvözöljük Környén!

2851 – Környe, Alkotmány u. 2. | telefon: 34/573-100 | kapcsolat: info@kornye.hu

2kemposarosdHárom Országos Bajnoki címmel érkeztek haza a Gyémánt Kempo SE Környe színeiben versenyző kempokák pár hete Pécsről, az Országos Gyerek Bajnokságról, Sárosdon pedig a 13 – 18 éves sportolók igazolták tehetségüket, tudásukat, kitartásukat. Ők is három aranyéremmel büszkélkedhetnek.

Összesen 15 dobogós helyezést, köztük három aranyérmet szereztek Sárosdon, az Ifi-Junior Országos Bajnokságon a Gyémánt Kempo SE Környe versenyzői, Bognár Levente mester tanítványai, aki méltán büszke az eredményekre. A legkiemelkedőbben Gacs Dániel teljesített, aki földharcban és Chikara Kurabe-ben is mindenkit maga mögé utasított, míg formagyakorlatát második helyezéssel díjazták az ítészek. A pihenő nélküli, három menetes (kesztyűs küzdelem – dobásküzdelem – földharc) nagyon-nagyon fárasztó és sok technikát igénylő szám, a Chikara Kurabe után korosztályában Heszler Krisztián is a dobogó legmagasabb fokára állhatott.

1kemposarosdFöldharcban második helyezést ért el Csík Ádám és Juhász Bence, bronzérmet szerzett Juhász Martin és Nyíri Zoltán. A Chikara Kurabe-t követően ezüstérmet vehetett át Juhász Martin, míg Csík Ádám bronzot. Formagyakorlata alapján a bajnokság döntnökei Heszler Boldizsárt és Nyíri Zoltánt a második, Juhász Martint a harmadik helyre sorolták. A B full, azaz a fej kivételével a test minden pontját teljes erővel támadható, és akár kiütéssel, vagy az ellenfél részéről kopogtatással (feladással) is végződhető küzdelmek Heszler Boldizsár számára ezüst-, Juhász Bence részére bronzérmet eredményeztek.

A két országos megmérettetés eredményei alapján Bognár Levente úgy véli, hogy a május végi Seregélyes Kupa is szép teljesítményeket tartogat a Gyémánt Kempo SE Környe számára. Az is biztos, hogy a sportág népszerűsége is egyre nő a községben. Mint a mester elmondta, a gyerekekkel együtt jelenleg már 8-9 felnőtt edz rendszeresen, s nemcsak férfiak, hiszen egy anyuka is található a környei kemposok között. Az egyesület továbbra is várja a mozogni vágyó fiatalokat, felnőtteket az általános iskola tornatermében, ahol minden hétfőn 16.30-kor, szerdánként 17 órakor kezdődik az edzés.

 

Megosztás