Slider

Üdvözöljük Környén!

2851 – Környe, Alkotmány u. 2. | telefon: 34/573-100 | kapcsolat: info@kornye.hu

Huszonkilenc diák számára szólalt meg utolsó alkalommal a csengőszó a környei Kisfaludy Mihály Általános Iskolában pénteken. A ballagó fiatalok felszabadult mosollyal járták körbe még egyszer a jól ismert, s ezúttal virágokkal ünnepi díszbe öltöztetett folyosókat, termeket Jávorszky Mária és Soltész László osztályfőnökökkel, de később előtörtek a könnyek, hiszen bármennyire is várva-várt perceket éltek át, az öröm érzésébe a fájdalmas búcsúzásé is belesajgott…

Az élet boldogság –ízleld meg, az élet álom – tedd valósággá… – Kalkuttai Teréz anya gondolataival bocsátotta útjukra a fiatalokat Ráczné Wiszt Vilma igazgatóhelyettes, aki azokat az esztendőket is felidézte, amikor a most búcsúzó közösség még csak ismerkedett a számok és betűk birodalmával.

Szép lassan kisgyermekből gondolkodó ifjú emberekké váltatok. Ez az időszak sok-sok munkával telt, sikerekből és bizony kudarcokból is állt. A szép emlékeket ne feledjétek, a sikertelenségek pedig szolgáljanak tanulságképpen a jövőben, ugyanazokat a hibákat ne kövessétek el még egyszer – fogalmazott, emlékeztetve a diákokat arra, hogy ha segítségre szorulnának, örömüket, vagy bánatukat szeretnék valakivel megosztani, szeretett iskolájuk ezután is várja őket.

Hagyomány, hogy azok a végzős diákok, akik tanulmányi munkájukban, az iskola sportéletében kiemelkedő eredményt értek el, ballagáskor jutalmat vehetnek át.

Idén az elismerések sorát gyarapította a Kisfaludy-díj átadása is, az intézmény legkiemelkedőbb elismerésében Pisch Tünde részesült, az indoklás szerint szorgalma, s eredményei mellett legfőképpen embersége okán: „Okos, értelmes, mint sokan az éppen most végző diákjaink közül. Kétségtelen, az elmúlt pár évben, amelyik versenyen elindult, azon rangos helyezést ért el. Iskolánk szerencséje, hogy ebben nem volt egyedül. Az is tény, hogy a táncban egyénileg is, és csapatjátékosként is kiemelkedőt nyújtott. Megbízható, húzó tagja volt az együttesnek. De van ilyen más is. Mégis Ő az, aki megkapja az emlékplakettet, mert mindezek mellett példás, a szó legszorosabban vett értelmében példás… EMBER. Ami kiemeli társai közül az szorgalma, állhatatossága mellett nem más, mint embersége. Az elesettek, segítségre szorulók felé fordulás képessége, a soha senkinek rosszat nem akaró, mindig üde derűje.”

Nevelőtestületi dicséretben részesült Barta Nóra, Mucsi Réka, Németh Zsófia, Szakál Anna. A triatlonban megyei és országos versenyeken elért eredményeiért Virágh Csaba, az angol nyelv tanulása terén nyújtott kiemelkedő, példamutató szorgalmáért Becker Brigitta, példamutató szorgalmáért Bozó Ákos vehetett át jutalmat Trézlné Staudinger Csilla igazgatótól.

A Szülői Munkaközösség nevében Farkas Éva a végzős táncosoknak, Barta Nórának, Bakos Martinnak, Hegyi Andrásnak, Mucsi Rékának, Németh Zsófiának, Pisch Tündének és Szolnok Rékának ajándékozott könyvet többéves szorgalmas és kitartó munkájuk elismeréseként.

A szülői közösségben végzett áldozatos munkájáért emléklapot vehetett át Barta Gizella, Szolnokné Stumpf Valéria, Vadas Renáta, Németh Amália és Bordás Karolina.

Megosztás